روز گذشته، وزارت خزانهداری ایالات متحدهی امریکا، با نشر گزارشی میر رحمان رحمانی، رئیس پارلمانِ رژیم پیشین افغانستان و پسر او اجمل رحمانی – که او نیز عضو مجلس نمایندگان افغانستان بود – را بهفساد گستردهی مالی و اختلاس میلیونها دالر از پول کمکشده به ارتش افغانستان متهم و تحریمهایی را بر این دو چهرهی شناختهشدهی نظام پیشین وضع کرد.
براساس این گزارش که دیروز از سوی وزارت خزانهداری ایالات متحدهی امریکا منتشر شدهاست، «رحمانیها» با استفاده از شرکتهای خصوصی افغانستانی خود، طرح یک شبکهی فساد مالی پیچیدهی تدارکاتی را عملی کردند که منتج به اختلاس میلیونها دالر از پول کمکشده از سوی امریکا برای ارتش افغانستان گردید.
در گزارش وزارت خزانهداری ایالات متحده آمدهاست که این چهرهها نهتنها از پول نفت و قراردادهای بزرگ دولتی اختلاس کردهاند، بلکه برای راهیابی به پارلمان افغانستان رای مردمی را «خریدهاند» که چنین چیزی بیتردید آبسردی میریزد بر پیکر مدافعانِ «دموکراتیک» بودن نظام پیشین در افغانستان.
در این گزارش آمدهاست که «رحمانیها» رقبای تجاریشان را – که میتوانستند قراردادهای خارجی را از انحصار آنها دربیاورند – با تکیه بر زور از میدان حذف میکردند تا یگانه گزینهی دریافت کمکهای خارجی و بستن قراردادهای دولتی باشند.
وزارت خزانهداری امریکا افزودهاست که این دو چهرهی شناختهشدهی سیاست افغانستان، در تمامی این سالها مرتکب «فرار مالیاتی» و فروش نفتِ وارد شده بدون پرداخت مالیات کردهاند و پس از آنکه با «رشوهدهی» به کرسیهای پارلمان افغانستان تکیه زدند، نظام فساد خود را «ماندگار» کردند.
در این گزارش همچنان آمدهاست که وزارت خزانهداری امریکا در تهیهی این گزارش در همکاری نزدیک با بازرس ویژهی ایالات متحده برای بازسازی افغانستان (سیگَر) قرار داشتهاست.
میر رحمان رحمانی با رد این اتهامات، این گزارش وزارت خزانهداری امریکا را خلافِ «موازین و اصول بینالمللی و کنواسیونهای منعقده میان کشورهای عضو سازمان ملل متحد» دانستهاست. گفتنیست که درکنارِ اجمل رحمانی و میر رحمان رحمانی، ۴۴ شرکت همکار آنان در این قراردادها نیز از سوی وزارت دارایی ایالات متحده تحریم شدهاند.
این گزارش درحالی منتشر میشود که بنابر گزارشهای مکرر از معتبرترین دیدبانها و نهادهای بازرسی جهانی، رژیم جمهوری اسلامی افغانستان در شمار «فاسدترین» نظامهای جهان قرار داشت و بیتردید که مردم افغانستان نیز با اطلاعیافتن از فساد گستردهی این مقامات، شگفتزده نخواهند شد.
تلویزیون دیار، رسانهی مستقر در ایالات متحده است که از سوی شماریاز «خبرنگاران در تبعید» افغانستان پایهگذاری شدهاست. اینرسانه هماکنون روی پایگاههای دیجیتال، رویدادهای افغانستان و جهان را به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی روایت میکند و در نظر دارد تا بهزودی پخش زندهی اینترنتی و ماهوارهای اش را نیز آغاز کند.