پس از آنکه آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، چهارشنبهی گذشته در اقدامی کمپیشینه به «مادهی ۹۰ منشور سازمان ملل» برای پایان دادن بهبحرانِ انسانی در غزه استناد کرد و امارات متحدهی عربی قطعنامهای پیشنهادی «آتشبس فوری» را به شورای امنیت فرستاد، ایالات متحدهی امریکا یکبار دگر این قطعنامه را «وتو» کرد. این درحالیست که ایالات متحدهی امریکا تنها عضو شورای امنیت سازمان ملل است که برعلیه این قطعنامه رأی منفی صادر کردهاست. وتوی امریکا واکنشهای گستردهای را در سطح بینالمللی بههمراه داشتهاست.
پس از آنکه ایالات متحدهی امریکا یکبار دگر قطعنامهی پیشنهادی برای برقراری آتشبس فوری در غزه را وتو کرد، رهبران و دولتهای متفاوتی از جانبداری و حمایت امریکا از حملات اسرائیل بر نوار غزه انتقاد کردند و امریکا را «همدست کشتار بیرحمانه»ی ارتش اسرائیل خواندند.
از اینمیان، رجب طیب اردوغان، رئیسِجمهوری ترکیه در واکنش به این وتو، خواستار تجدیدنظر و اصلاحِ ساختار شورای امنیت سازمان ملل شدهاست. اردوغان در واکنش به اینکه تنها یک رأی مخالف قطعنامهی پیشنهادی را رد کردهاست، گفت: آیا این عدالت است؟
همچنین ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجهی ایران در واکنش به رد شدن قطعنامهی پیشنهادی و وتوی ایالات متحده گفتهاست: دولت امریکا ثابت کرد که عامل و بازیگر اصلی کشتار غیرنظامیان و شهروندان فلسطینی و خصوصاً زنان و کودکان و نابودی زیربناهای حیاتی غزه است.
نمایندهی جمهوری خلق چین در سازمان ملل متحد این اقدام امریکا را مایهی «ناامیدی و تاسف عمیق» خود خوانده و گفت: این اقدامات یکبار دگر نشان داد که یک «استاندارد دوگانه» [ از سوی امریکا و در مورد اسرائيل و فلسطین] برقرار است.
نمایندهی روسیه در سازمان ملل نیز این اقدام امریکا را محکوم کرده و امریکا را «همدست در کشتار وحشیانه»ی ارتش اسرئیل در غزه خواند. پولیانسکی گفتهاست که این اقدام امریکا «هزاران غیرنظامی» دگر را در غزه به مرگ «محکوم» کردهاست.
این واکنشها درحالی بیان میشوند که معترضان در سرتاسر جهان امریکا و اسرائیل را به «زورگویی و قلدری» در عرصهی بینالمللی متهم میکنند و جنایتهای آنان را «نابخشودنی» و «برعلیه بشریت» میدانند. این معترضان باور دارند که امریکا نشان دادهاست که «هیچ تعهدی» به «حقوق بشر» و انسانیت ندارد و صرفاً از این پدیدهها برای توجیه «جنایتکاری» خود بهره میبرد.
حملات گستردهی ارتش اسرئیل به نوار غزه در واکنش به حملات راکتی حماس به این کشور در هفتم اکتبر آغاز شد و تاکنون ادامه دارد. مقامات غزه گزارش دادهاند که از آغاز حملات اسرائیل تاکنون نزدیک به ۱۸ هزار تن در این نوار جان باختهاند.
تلویزیون دیار، رسانهی مستقر در ایالات متحده است که از سوی شماریاز «خبرنگاران در تبعید» افغانستان پایهگذاری شدهاست. اینرسانه هماکنون روی پایگاههای دیجیتال، رویدادهای افغانستان و جهان را به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی روایت میکند و در نظر دارد تا بهزودی پخش زندهی اینترنتی و ماهوارهای اش را نیز آغاز کند.