بهگزارش روزنامهی بریتانیایی گاردین، چندین ملیپوش پیشین تیم ملی فوتبال افغانستان، محمد یوسف کارگر، رئیس فدراسیون فوتبال افغانستان و سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال را به فساد، تبانی و معاملهی نتایج دو بازی در رقابتهایی در مالیزیا متهم کردند.
روزنامهی بریتانیایی معروف، گاردین، دوشنبه برابر با ۲۷ نومبر گزارش دادهاست که شماری از بازیکنان پیشین تیم ملی فوتبال افغانستان، یوسف کارگر را به تبانی با مافیای فوتبال و معاملهی نتایج دو بازی در رقابتهایی در مالیزیا در سال ۲۰۰۸ متهم کردهاند. از این میان، جلالالدین شریعتیار، کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال و ایمل اگروال، دروازهبان پیشین تیم ملی، کارگر را به همکاری و تبانی و با چهرهی «بدنام» دنیای فوتبال، ویلسون راج و همکار او دن تَن متهم کردهاند. آنان گفتهاند کارگر در مقابل دریافت پول، با این چهرهها توافق کرده بود تا نتیجهی دو بازی را بهگونهی از پیش تعیینشده و مطابق میل آنان رقم بزند. این دو بازی در جریان رقابتهای «مردیکا» در سال ۲۰۰۸ در کشور مالیزیا برگزار شدند. از این دو بازی یکی از آنها در برابر سر لیون و دگری در برابر تیم ملی فوتبال نپال بود.
گاردین همچنین با اشاره به یکی از این چهرهها، دن تَن، گفتهاست که براساس گزارش انترپول در سال ۲۰۱۳، تن رهبر بزرگترین و خشنترین مجموعهی تبانی و معاملهی نتایج بازیهای فوتبال در جهان بودهاست.
این بازیکنان که در اردوی تیم ملی در آن رقابتها حضور داشتهاند، میگویند که کارگر برای تطمیع و ساکت نگهداشتنِ بازیکنان در مورد این تبانی، به هرملیپوش افغانستانی مبلغ «۲۵۰۰» دالر امریکایی را پرداخت کردهاست.
شریعتیار همچنین افزودهاست که کارگر با راج و تن توافق کرده بود که در برابر تیم ملی فوتبال نپال، افغانستان با نتیجهی مساوی «۲-۲» متوقف شود. و کارگر با اعمال فشار بر بازیکنان آنها را مجبور کرد که تن به این نتیجه بدهند.
براساس گزارش گاردین، بازیکن دگری که نخواستهاست نامش گرفته شود، بعد از اینکه در برابر معامله و فساد کارگر مقاومت کردهاست، توسط کارگر تهدید شدهاست. این بازیکن گفتهاست که کارگر در پاسخ به مقاومتهای او گفتهاست که این کردار او بالای خانوادهاش در افغانستان بیتاثیر نخواهد بود، که در واقع این را میتوان گونهای تهدید خانواده بهشمار آورد.
یوسف کارگر در گفتوگو با گاردین، این اتهامات را رد کردهاست و افزودهاست که او بهگونهی «هدفمند» از سوی حلقات و گروههای «با برنامهای» مورد تهاجم قرار گرفتهاست. رئیس فدراسیون فوتبال افغانستان همچنین گفتهاست که خودِ این واقعیت که این بازیکنان به یک پرونده در سال ۲۰۰۸ ارجاع میدهند نشان میدهد که چیزی برعلیه او ندارند. کارگر اضافه کردهاست که این پرونده از سوی «فیفا» مورد بررسی قرار گرفتهاست و او بیگناه ثابت شدهاست. ادعایی که توسط «فیفا» تایید نشدهاست.
این بازیکنان همچنین گفتهاند که کارگر بازی دوم را با باختِ سنگین افغانستان با نتیجهی «۶-۰» در برابر تیم گمنامِ سِرا لیون معامله کرده بود. اما ملیپوش افغانستان، حفیظالله قادمی از معاملهی کارگر سر باز زد و یک گول بهثمر رساند و بازی با نتیجهی «۶-۱» بهپایان رسید. این بازیکنان گفتهاند که قادمی بهدلیل آن سرپیچی از معاملهی کارگر دگر هرگز اجازهی حضور در اردوی تیم ملی فوتبال را نیافت.
در گزارش گاردین آمدهاست که در نومبر سال ۲۰۱۶، کاپیتان بعدی تیم ملی فوتبال، اسلامالدین امیری در برابر دگر اعضای اردوی تیم ملی فوتبال، اعتراف کردهاست که او آن معاملهی کارگر را پذیرفته بود و بخشی از آن بود. امیری دلیل پذیرش آن معامله را کمسن و صغیر بودن خود – امیری در آنزمان پانزدهساله بودهاست – خواندهاست. او به همتیمیهایاش گفتهاست که او در آنزمان یک نوجوان فقیر بود و حتا اگر مخالفت هم میکرد کاری از دست او برنمیآمد.
این گزارش گاردین درحالی منتشر میشود که جمع کثیری از بازیکنان تیم ملی فوتبال افغانستان بهدلیل آنچه «فساد گسترده» در فدراسیون فوتبال خواندهاند از ترکیب تیم ملی کنارهگیری کردهاند و پس از حضور نیافتن آنها در تیم ملی فوتبال، افغانستان در دو بازی اخیر خود با نتایج سنگینی از حریفان شکست خوردهاست.
تلویزیون دیار، رسانهای مستقل است که از سوی شماری از «خبرنگاران در تبعید» افغانستان پایهگذاری شدهاست. این رسانه، با تمرکز بر بسترهای دیجیتال، رویدادهای افغانستان و جهان را به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی روایت میکند. پخش زندهی اینترنتی تلویزیون دیار هماکنون در سراسر جهان در دسترس است.