بهگزارش از روزنامهی گاردین، شرکت مایکروسافت هفتهی گذشته در نشستی از ابزار جدید هوش مصنوعی خود رونمایی کرد که میتواند بهصورت واقعی چهره و صدای انسانها را نسخهبرداری کند.
بهگزارش از روزنامهی گاردین، شرکت مایکروسافت چهارشنبهی هفته گذشته (۲۴ عقرب/آبان) در نشست توسعهدهندگان خویش از ابزار جدید هوش مصنوعی پردهبرداشت که میتواند بهصورت واقعی چهره و صدای انسانها را نسخهبرداری کند. این نرمافزار هوش مصنوعی طوریست که میتواند آواتارها و صداهای جدید تولید کند یا ظاهر و گفتار موجود یک کاربر را تکرار کند. اسم این ابزار هوش مصنوعی مایکروسافت «Azure AI Speech» بوده و با تصویرهای انسانی آموزشداده شدهاست و به کابران اجازه میدهد، متنی را وارد کنند و سپس توسط یک آواتار واقعی که با هوش مصنوعی ایجاد شدهاست، با صدای بلند بخواند. کاربران همچنین میتوانند آواتار مایکروسافتِ از قبل بارگذاریشده را انتخاب کنند یا فیلمِ شخصی را که میخواهند صدا و شباهت او را تکرار کنند، آپلود/بارگذاری کنند.
شرکت مایکروسافت با پُستی در ویبلاگش گفت: این ابزار میتواند برای ساخت عاملهای مکالمه، دستیاران مجازی، رباتهای گفتوگو و موارد دگر استفاده شود.
این شرکت افزود که نرمافزار جدید تبدیل متن به گفتار با محدودیتها و تدابیر حفاظتی مختلفی برای جلوگیری از سواستفاده منتشر میشود و بهعنوان بخشی از تعهد مایکروسافت به هوش مصنوعی مسئولانه، آواتار نوشتار به گفتار با هدف حفاظت از حقوق افراد و جامعه، تقویت تعامل شفاف انسان و رایانه و مقابله با تکثیر دیپفیک (DeepFake)های مضر و محتوای گمراهکننده طراحی شدهاست.
این درحالیست که تعداد زیاد از دانشمندان پیشرفت هوش مصنوعی را نگرانکننده میدانند و میگویند که این کار باعث افزایش نگرانیها درمورد ایجاد دیپفیک (DeepFake)های ساختهشده توسط هوش مصنوعی میشود. دیپفیک یا جعل عمیق ترکیبی از کلمههای یادگیری عمیق و جعلی بوده که با تکنیکِ تصویر انسانها را مبتنی بر هوش مصنوعی میسازد.