یک مطالعهی تازه که در روزنامهی گاردیَن بهنشر رسیدهاست نشان میدهد که چهرههایِ افراد سفیدپوستی که توسط هوش مصنوعی تولید میشوند واقعیتر از چهرهی اصلی آنها بوده و این باعث فریب انسانها میشود.
روز دوشنبه ۲۲ عقرب/آبان روزنامهی بریتانیایی گاردیَن گزارش دادهاست که یک مطالعهی جدید نشان میدهد که مردم بیشتر تصور میکنند تصویرهای چهرههای سفید تولیدشده توسط هوش مصنوعی نسبت به عکسهای واقعیشان، انسان استند. این مطالعه توسط پژوهشگرانی از کشورهای استرالیا، بریتانیا و هلند انجام شدهاست و یافتههای آنها پیامدهای مهمی در دنیای واقعی از جمله در سرقت هویت دارد، با این احتمال که افراد در نهایت توسط فریبکاران دیجیتال فریب بخورند.
این پژوهشگران گفتهاند: بهطور قابل توجهی چهرههای سفید هوش مصنوعی میتوانند بهطور قانعکنندهای واقعیتر از چهرهی انسان باشند و مردم متوجه نمیشوند که فریب خوردهاند.
این تیم پژوهشگران از اشتراک کنندگان پرسیدهاند که آیا تصویرهای تولیدشدهی هوش مصنوعی واقعیاند یا خیر؟ و در نتیجهی حاصلشده از ۱۲۴ شرکتکننده نشان میدهد که ۶۶ درصد از تصویرهای هوش مصنوعی در مقایسه با ۵۱ درصد از تصویرهای واقعی، انسانی ارزیابی شدهاند. این تیم همچنین گفت که تجزیه و تحلیل مجدد دادههای یک مطالعه گذشته نشان دادهاست که مردم بیشتر از چهرههای سفیدپوست واقعی، چهرههای سفید هوش مصنوعی را انسان ارزیابی میکنند.
با این حال این تیم پژوهشگران افزودند نتیجههای برای تصویرهای افراد رنگین پوست صادق نیستند و احتمالاً به این دلیلکه الگوریتم مورد استفاده برای تولید چهرههای هوش مصنوعی عمدتاً بر روی تصویرهای افراد سفیدپوست آموزش داده شدهاست.
این تیم هشدار میدهد که چنین وضعیتی همچنین میتواند به این معنا باشد که ادراک نژاد در نهایت با تصورات «انسان بودن» اشتباه گرفته میشود و باعث تعصبات اجتماعی از جمله در یافتن کودکان گمشده شود؛ زیرا این امر میتواند به چهرههای تولید شده توسط هوش مصنوعی بستگی داشته باشد.