روزنامهی بریتانیایی دیلیمیل گزاش داده است که طالبان پس از افشاگری پسین بریتانیا، دستکم ده تن از شهروندان افغانستان که با نیروهای غربی کار کرده بودند را کشته است.
دولت بریتانیا روز سهشنبه (24 سرطان)، اعلام کرده بود که اطلاعات 25 هزار سرباز و افسر پیشین افغانستان که متقاضی پناهندگی در این کشور بودند، در فبروری 2022 درز یافته است.
بهگزارش دیلیمیل، چهار تن از این قربانیان این هفته بهطور دستهجمعی در بدخشان کشته و سپس و اجسادشان در کانال جویی رها شده است.
در گزارش آمده که چهار تن دیگر نیز پس از بازگشت اجباری از ایران بهطور جداگانهای به قتل رسیدهاند.
این رسانه نوشته که ممکن است چهار فردی که در بدخشان کشته شدهاند، اعضای نیروهای ویژهی پیشین افغانستان باشند که در کنار بریتانیا و متحدانش، با طالبان جنگیدهاند. دیلیمیل گفته که اگر چنین باشد، پس احتمال دارد نام آنها در فهرستی متقاضیان پناهندگی در بریتانیا باشند؛ فهرستی که طالبان در فبروری 2022 به آن دست یافت و در روزهای پسین بهصورت گستردهای در رسانهها بازتاب یافته است.
بر بنیاد این گزارش، یک فرماندهی نظامی پیشین که در کنار نیروهای امریکایی ایفای وظیفه کرده بود نیز در میان کشتهشدگان روزهای پسین میباشد.
دیلیمیل نوشته که برادر یک سرباز پیشین افغانستان – که اطلاعاتش در فهرست یادشده موجود است و اکنون به بریتانیا انتقال یافته – نیز در در میان این ده تن میباشد. خانوادهی این فرد میگویند قتل او بهدلیل همکاری برادرش با نیروهای بریتانیایی صورت گرفته است.
به گزارش این رسانه، در یک مورد، تیراندازیای در جادهی شلوغ قندهار رخ داد و بلافاصله، قربانی با موبایل خود به فردی تماس گرفت و نام قاتلش – که بر بنیاد این گزارش عضوی از طالبان بوده – را فاش کرد. این فرد دقایقی پس جان باخت.
وکلای بریتانیایی که به مهاجران افغانستان که به ایران پناهبردهاند کمک میکنند، تلاش دارند تا بررسی کنند آیا موکلانشان در میان کسانی هستند که پس از اخراج به کشور، کشته شدهاند یا نه.
به گزارش دیلیمیل، طالبان ادعا کرده پس از آنکه دادگاه عالی بریتانیا حکم ممنوعیت خبررسانی در مورد درز اطلاعات را برداشت، به این آمار دست یافته است.
فایز، مترجم پیشین نیروهای بریتانیایی، ۳۹ ساله، گفت: «بازداشتها و کشتارها افزایش یافته است. قطعاً افزایش کشتارها به چیزی که در بریتانیا افشا شده مرتبط است.»
فایز، که همراه خانوادهاش مخفی شده، گفت که روز شنبه، چهار جنگنجوی طالبان تلاش داشتند تا او را بازداشت کنند، اما موفق به فرار شد. او گفت که اطلاعاتش در دادههای افشاشده درج است و افزود: «من علامت خوردهام و اگر پیدا شوم کشته خواهم شد. اگر طالبان این دادهها را داشته باشد، با توجه به جزئیات دقیق موجود، راحتتر میتوانند مرا پیدا کند.»
او گفت که در سال 2017، زمانیکه نیروهای بریتانیایی از یک فرمانده طالبان بازجویی میکردند، مترجم این نیروها بود. به گفتهی فایز، این فرمانده اکنون آزاد است و اطلاعات او را در فیسبوک منتشر کرده و خواستار مجازاتش شده است.
رفیع هوتک، مترجم پیشین که در میدان جنگ زخمی شده است و اکنون برای حمایت از کسانی فعالیت میکند که در افغانستان گیرماندهاند، گفت: «افزایش کشتارها به اعتراف بریتانیا دربارهی درز این پایگاه داده مرتبط است.»
او گفت مطمئن نیست طالبان واقعاً به این اطلاعات دسترسی دارد یا خیر، اما میداند برخی از افراد ذکر شده در این فهرست، کشته شدهاند.