جبههی آزادی، صبح امروز (جمعه، 13 سرطان)، گفت که بهرسمیتشناسی طالبان از سوی روسیه، اقدامی است که «بی هیچ تردیدی» بهمنزلهی فراخوان هراسافگنی و بنیادگرایی به آسیای مرکزی و فراتر از آن تلقی میشود.
این جبهه با انتشار بیانیهای گفت که با توجه به سرشت ایدئولوژیک طالبان، «امکان ندارد» که این گروه از گروهها و شبکههای «هراسافگن همزاد، همفکر و همپیمانش» چون القاعده، داعش، انصارالله، تحریک طالبان پاکستان و جنبش اسلامی ترکستان شرقی متمایز شمرده شود.
در این بیانیه آمده که این اقدام روسیه، «چراغ سبزی» برای همهی گروههای همسنخ طالبان است که هماکنون در افغانستان در تلاش برای ایجاد رژیمهای مشابه در کشورهای آسیای میانهاند.
به گفتهی جبههی آزادی، بهرسمیتشناسی این گروه از سوی روسیه در حالی صورت گرفته که «هیچ» تغییری در باورها و سیاستهای طالبان بهوجود نیامده است. این جبهه هشدار داد: «دیر یا زود این آتش شعلهور از خاک افغانستان زبانه خواهد کشید و امنیت و ثبات آسیای میانه و حوزه نفوذ روسیه را با تهدیدهای جدی و راهبردی روبهرو خواهد ساخت.»
جبههی آزادی بار دیگر تاکید کرد که طالبان گروهی است که از طریق «زور و توطئه» بهقدرت رسیده، زنان و دختران را از صحنههای سیاسی و اجتماعی حذف کرده، آزادیهای سیاسی و مدنی را از بین برده و افغانستان را به «پایگاه امن هراسافگنی» مبدل کرده است.
دیمیتری ژیرنوف، سفیر روسیه در افغانستان، در گفتوگو با شبکهی تلویزیونی «روسیه یک» گفت: «این تصمیمی است که بهصورت اصولی توسط رییسجمهوری فدراسیون روسیه و به پیشنهاد وزیر خارجه[ی این کشور] اتخاذ شده است. این اقدام نشاندهندهی تمایل صادقانهی روسیه برای ایجاد یک شراکت جامع با افغانستان است.» او افزود: «بیش از صد سال پیش، کشور ما نخستین کشوری در جهان بود که استقلال افغانستان را به رسمیت شناخت. تمام این اقدامات نشاندهندهی نگرش دوستانهی سنتی ما نسبت به مردم افغانستان است.»
جبههی آزادی اما میگوید که در چنین شرایطی، بهرسمیتشناختن طالبان، برخلاف روابط تاریخی و دیرینه میان مردمان دو کشور، «جفای بزرگی در حق مردم افغانستان» است.
این جبهه در پایان تاکید کرده که تا برقراری «عدالت، دموکراسی و آزادی» در افغانستان، به جنگ علیه طالبان ادامه میدهد.