الکساندر دوبریندت، وزیر داخلهی آلمان، گفت برای تسهیل روند اخراج «مجرمان» اهل افغانستان از این کشور، خواهان گفتوگوی مستقیم با طالبان است.
این مقام ارشد آلمانی، در گفتوگو با مجلهی «فوکس»، گفت: «برای گفتوگو با [طالبان]، به طرفهای ثالث نیاز داریم. اما این وضعیت نمیتواند یک راه حل دایمی باشد. بنابر این، من در نظر دارم که ما مستقیماً با [طالبان] به توافقهایی برسیم تا امکان بازگرداندن افراد فراهم شود.»
دوبریندت در ادامه گفت که با دولت جدید سوریه نیز تماسهایی برای دستیابی به توافق بهمنظور بازگرداندن «مجرمان» سوری صورت گرفته است، اما نتایج این تلاشهای هنوز مشخص نشده است.
از زمان بازگشت طالبان به قدرت، تنها در ماه اگست 2024، با کمک قطر، 28 مهاجر افغانستان از آلمان به کشور اخراج شدهاند. گفته شد که این افراد «مجرم» بودهاند.
وزیر داخلهی آلمان گفت که این کشور باید سالانه به مراتب کمتر از 200 هزار پناهجو بپذیرد. این رقم قبلاً از سوی وزیر داخلهی پیشین آلمان تعیین شده بود.
اما دوبریندت گفت که در دو سال گذشته، آمار پناهجویان بهطور قابلتوجهی فراتر رفته است و در این مدت، ۶۰۰ هزار درخواست پناهندگی ثبت شده است.
حملات منتسب به مهاجران افغانستان در آلمان، موجب بروز نگرانیهایی در این کشور شده و در مواردی به تشدید قوانین مهاجرتی انجامیده است. پیشتر، پولیس آلمان اعلام کرده بود که یک مرد ۲۷ ساله اهل افغانستان در پی درگیری با ماموران پولیس جان باخته است. به گفته مقامات، این فرد پیش از کشتهشدن به یکی از افسران پولیس حمله کرده بود.
با وجود آنکه کشورهای منطقهای چون روسیه، چین، آسیای میانه، پاکستان و ایران، با طالبان روابط نسبتاً نزدیکی برقرار کردهاند، اما به دلیل «نقض گستردهی حقوق بشر» از سوی این گروه، کشورهای اروپایی از برقراری چنین روابطی خودداری کرده و تعاملات خود را مشروط به رعایت اصول بینالملل کرده است.