رسانهی «سیبیاس نیوز» گزارشی را در مورد «پژوهش» انجام شده دربارهی افزایش سرطان در چند سال اخیر پخش کرد که نشان میدهد میزان سرطان در یک دههی اخیر «۷۹.۱ درصد» در جهان افزایش یافتهاست.
«مجلهی پزشکی بریتانیاBMJ Oncology/» که این پژوهش جدید را انجام دادهاست، میگوید که میزان سرطان در سراسر جهان در افراد زیر «پنجاه سال» بهطور چشمگیری افزایش یافتهاست. پژوهشگران این مجلهی بریتانیایی، دادههای ۲۰۴ کشور جهان را بین سالهای «۱۹۹۰ الی ۲۰۱۹» مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که بیش از ۳.۲۶ میلیون سرطان زودرس در این کشورها گزارش شدهاست که نسبت به سال ۱۹۹۰، در یک دههی اخیر افزایش «۷۹.۱ درصدی» داشتهاست.
در این پژوهش آمدهاست که بیشتر مبتلایانِ به سرطان بین سنین «چهارده» الی «چهلونُه» سال استند و همچنین میزان مرگ در اثر ابتلا به سرطان در سال ۱۹۹۰ «هشت صد هزار» بودهاست درحالیکه این رقم، در سال ۲۰۱۹ به «۱.۰۶ میلیون» افزایش یافتهاست.
در این پژوهش «بیستونُه» نوع سرطان مورد مطالعه قرار گرفته که «سرطان سینه» بیشترین مبتلایان یعنی «۱۶.۵ درصد» را داشتهاست و در ضمن میزان مرگومیر در اثر این سرطان (۱۲.۸۴ درصد) بودهاست.
داکتر «کریستوفر فلاورز» انکولوژیست در مرکز سرطان دانشگاه تگزاس گفت: این عددها قابل توجه هستند.
پژوهشگران میگویند درحالیکه «ژنیتیک» از عاملهای اصلی سرطان است؛ ولی در کنار آن؛ رژیم غذایی نامناسب، مصرف الکل و دخانیات، کمتحرکی و چاقی نیز نقش مهمی در مبتلا شدن به سرطان دارند.
در جامعهی ایالات متحدهی امریکا سن توصیه شده برای جلوگیری از «سرطان زودرس روده» از 50 سالگی به 45 سالگی تغییر کردهاست و سن جلوگیری از «سرطان سینه» از 50 به 40 کاهش یافتهاست.
در پایان پژوهش، پژوهشگران گفتند که در پایان سال ۲۰۳۰، میزان ابتلا به سرطان «سیویک درصد» و میزان مرگ و میر در اثر سرطان هم «بیستویک درصد» افزایش خواهند یافت.