گروهی از پژوهشگران دانشگاه «واشنگتن» برنامهای ایجاد کردهاند که گوشیهای هوشمند همراه را بدون هیچ سخت افزار اضافی، به دماسنج تبدیل میکند.
این گروه برای عملی کردن برنامهی خود از «صفحهی لمسی گوشیهای هوشمند» استفاده کردهاند و از «حسگرهای دمای باتری موجود در گوشیها» برای جمعآوری دادههایی که یک مدل یادگیری ماشینی برای تخمین دمای اصلی بدن انسانها است، استفاده میکنند.
این پژوهشگران که برنامهی شان بهنام «FeverPhone» یا «تبگوشی» میباشد، روی «سیوهفت» بیمار در بخش عاجل/اورژانس آزمایش کردند و در نتیجه این برنامه دمای بدن انسان را با دقت قابل مقایسهای با برخی دماسنجها تخمین زد.
جوزف بردا، یکی از پژوهشگران این برنامه و دانشجوی پزشکی دانشگاه «پاول جی آلن» گفت: در مقطع کارشناسی، در آزمایشگاه مصروف پژوهش بودم، ما میخواستیم نشان دهیم که میتوان از حسگر دما در گوشی هوشمند برای اندازه گیری دمای هوا استفاده کرد. وقتی به دانشگاه واشنگتن آمدم، استاد رهنما و من به این فکر کردیم که آیا میتوان از یک روش مشابه برای موارد سلامتی استفاده کنیم؟ ما تصمیم گرفتیم که تب را به روشی در دسترس، اندازه گیری کنیم، نگرانی اولیه نه در مورد دما یا دشواری اندازهگیری سینگالها بلکه این است که مردم دماسنج ندارند.
او همچنین افزود که ما «گوشیهای هوشمند» را به این دلیل انتخاب کردهایم که در همهجا وجود دارند و به راحتی میتوان از آنها اطلاعات دریافت کرد. در حال حاضر ما روی این کار میکنیم که آیا ساعتهای هوشمند نیز میتوانند، سیگنال های مشابهی را دریافت کنند یا خیر؟ چون دمای ساعتهای هوشمند نسبت به گوشیهای هوشمند سریعتر تغییر میکند.
«FeverPhone» تب گوشی اولین برنامهای است که از حسگرها و صفحهی نمایش گوشیهای هوشمند برای تخمین میزان تب انسان استفاده میکند. این فنآوری به دادههای بیشتری نیاز دارد تا مورد استفادهی عموم قرار بگیرد، با این حال داشتن چنین دادههای برای پزشکان هیجانانگیز است.