شبکهای موسوم به «مبارزه برای آزادی مردم افغانستان» با انتشار اعلامیهای، اظهارات پسین شِرل بنارد، همسر زلمی خلیلزاد، را که آن را «در راستای لابیگری و مشروعیتبخشی به طالبان» خوانده، به شدت محکوم کرده است. این شبکه اظهارات بنارد را تلاش آشکاری برای مشروعیتبخشی به طالبان و «توهینی به حافظهی جمعی مردم افغانستان» توصیف کردهاست.
این شبکه همچنین از دادگاه کیفری جهانی خواستهاست که شرل بنارد را به دلیل «لابیگری و سفیدسازی چهرهی طالبان» مورد بازجویی قرار دهد.
در اعلامیه آمدهاست که چنین مواضعی در تضاد کامل با خواست میلیونها زن و مرد آزادیخواه افغانستان قرار دارد و همراستا با سیاستهایی است که پیشتر نیز از سوی زلمی خلیلزاد و دیگر بازیگران خارجی دنبال شده و پیامدهای ویرانگری برای کشور به همراه داشته است.
این نهاد تاکید کرده که سخنان بنارد، که در قالب لابیگری سیاسی و با هدف تطهیر چهرهی طالبان بیان شده، در خدمت عادیسازی قدرتگیری گروهی است که طی بیش از دو دهه عامل خشونت، ترور، سرکوب زنان و نقض گسترده حقوق بشر در افغانستان بودهاند.
شبکهی مبارزه برای آزادی مردم افغانستان از جامعهی جهانی، نهادهای مدنی، فعالان حقوق بشر و تمامی مردم آگاه افغانستان خواسته است تا این اظهارات را بهگونهای جدی محکوم کرده، با روند عادیسازی طالبان مقابله کنند و در کنار مردم افغانستان برای دستیابی به عدالت، آزادی و حقوق انسانی ایستادگی نمایند.
در پایان این اعلامیه آمده است که صلح، ثبات و دموکراسی در افغانستان تنها از مسیر عدالت، مشارکت مردم و پایان ساختارهای هراسافگنانه و استبدادی ممکن است، نه از راه مصالحه با ناقضان حقوق بشر.
شرل بنارد، همسر زلمی خلیلزاد، در مقالهای که اخیراً در نشریهی «نشنال اینترست» منتشر شد، اظهار داشت که شرایط در افغانستان تحت حاکمیت طالبان برای بازگشت مهاجران مساعد است و نباید از بازگشت به این کشور هراس داشت. او که ماه گذشته به کابل سفر کرده بود، مدعی شد که تصویر ارائهشده مبنی بر حذف کامل زنان از جامعه نادرست است و از جامعهی جهانی خواست برای کمک به مردم افغانستان تحریمها را کاهش دهند. این اظهارات با انتقادهای گستردهای از سوی فعالان مواجه شدهاست که وضعیت زنان و اقلیتها را تحت حاکمیت طالبان بسیار وخیم توصیف کردهاند.