احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت، هشدار داد که القاعده اکنون قدرتمندتر از زمانی شده که از سر «درماندگی مطلق» به ایالات متحده حمله کرد. به گفتهی او، این گروه اکنون قلمروی به وسعت فرانسه در اختیار دارد و برای نمایش قدرت خود، از توسل به روشهای افراطی باکی ندارد.
مسعود تاکید کرد که افغانستان کشوری متشکل از اقلیتهاست و هیچ گروهی نمیتواند ادعای اکثریت بودن کند. به گفتهی او، تنها یک حکومت دموکراتیک و تکثرگرا قادر است ارادهی مردم را بازتاب دهد.
مسعود گفت که طالبان نه نمایندهی مردم افغانستان، بلکه عامل سرکوب آنهاست. به گفتهی او، این گروه در مناطق مختلف کشور اقدام به «پاکسازی قومی» کرده است.
رهبر جبههی مقاومت اذعان کرد که افغانستان با بحرانی عمیق و چندبعدی درگیر است؛ بحرانی که ابعاد سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی دارد. او طالبان را عامل اصلی این وضعیت دانسته و گفت که ریشهی این بحرانها، چه در دوران جمهوری و چه در شرایط کنونی، به طالبان بازمیگردد. به گفتهی او، در دورهی جمهوری نیز تمام امکانات، منابع و توجه دولت و جامعهی جهانی صرف جنگ با طالبان میشد.
احمد مسعود در سخنرانیای که روز گذشته منتشر شد، از سیاست برخی کشورها در قبال طالبان بهعنوان «خشنودسازی» این گروه یاد کرد. او این رویکرد را خطرناک و همراه با «اشتباه محاسباتی» خواند که ارادهی مردم افغانستان را نادیده میگیرد. او گفت: «جهان در چهار سال گذشته سیاست خشنودسازی طالبان را در پیش گرفته است. اما این سیاست ثابت شده که بیفایده بوده و باید متوقف شود.»
این سیاستمدار افغانستان تاکید کرد که اکنون قرن 21 است و افزود: «ما نمیتوانیم در سیستمی زندگی کنیم که یک ملا یا کسی که مردم افغانستان هرگز او را نه دیده اند و نه صدایش را شنیده اند، فرمان براند.»
رهبر جبههی مقاومت در سخنرانی خود که ماه گذشته در دانشگاه هاروارد برگزار شد، افزود که برخلاف طالبان که تمامی راهحلهای سیاسی را رد کرده، این جبهه همواره به صلح و گفتوگو اولویت داده است.
او گفت که در حال ایجاد یک راهکار سیاسی جایگزین است و یکی از مهمترین تلاشها در این راستا، روند ویانا میباشد. به گفتهی او، این ابتکار توسط مردمی رهبری میشود که برای شکلگیری چارچوب دولت دموکراتیک آینده تلاش میکنند. او از جامعهی جهانی خواست تا از این تلاشها حمایت کند نه از رژیم طالبان.
به باور او، طالبان یک جریان سیاسی اصلاحطلب نه، بلکه گروه هراسافگن است. این گروه،به گفتهی او پس از سقوط دولت جمهوری، افغانستان را به پناهگاهی امن برای افراطگرایان و زندانی برای مردم افغانستان تبدیل کرده است. مسعود گفت که هماکنون این کشور به پایگاه عملیاتی 21 گروه هراسافگن، از جمله القاعده، داعش و تیتیپی تبدیل شده است.