در پی تنشها میان دو همسایه و حملات مرگبار هوایی هند که تا کنون منجر به کشته و زخمی شدن دهها تن شده، دبیرکل سازمان ملل متحد و رهبران چین، روسیه، بریتانیا، فرانسه، جاپان و امریکا خواستار کاهش خشونت ها شدند. از این میان دانلد ترمپ از شروع این درگیری، ابراز ناامیدی کرد و آنرا «شرم آور» توصیف کرد.
بامداد امروز چهارشنبه (۷ می)، هند اعلام کرد که در پاسخ به حملهی مرگبار ماه گذشته به گردشگران در کشمیر، که منجر به کشته شدن ۲۶ تن از آنها گردید، عملیاتی نظامی علیه اهدافی در پاکستان انجام داده است. هند در پی این حمله، پاکستان را متهم به دستداشتن در آن کرد اما پاکستان این اتهام را رد کرد.
حالا این حمله که به گفتهی هند برای مقابله با «تهدیدات هراس افگنی» صورت گرفته، واکنش پاکستان را به دنبال داشتهاست. در ابتدا پاکستان اعلام کرد که حملات هند منجر به کشته شدن هشت تن شده و این کشور نیز به این اقدامات، پاسخ نظامی داده است.
در آخرین آمار شریف چودهری، سخنگوی ارتش پاکستان، صبح امروز گفت که در حملهی هوایی هند، ۲۶ تن از شهروندان ملکی پاکستان کشته و ۴۶ تن دیگر زخمی شدند. به گفتهی او، زنان و کودکان نیز در میان قربانیان بودند.
پاکستان همچنین مدعی شده که ۵ جیت جنگی هند را در کشمیر سرنگون کردهاست و درگیریها کماکان ادامه دارند. اما مقامات هندی صرفاً سقوط سه جیت را تایید کردهاند.
در پی این حملات، جامعهی جهانی بر لزوم کاهش تنشها و حل مسالمتآمیز بحران تاکید کرد.
لین جیان، سخنگوی وزارت خارجهی چین، با اشاره به اینکه هند و پاکستان «همسایگانی جداییناپذیر و همچنین همسایگان چین» هستند، از هر دو کشور خواست که صلح و ثبات را در اولویت قرار دهند و از اقداماتی که وضعیت را پیچیدهتر میکند، خودداری کنند.
بیجینگ همچنین پیشنهاد میانجیگری برای کاهش تنشها را مطرح کرد و آمادگی خود را برای همکاری با جامعهی جهانی در این زمینه اعلام نمود.
همچنان جاناتان رینولدز، وزیر بازرگانی بریتانیا، در گفتوگو با رادیو بیبیسی تاکید کرد که بریتانیا به عنوان «دوست و شریک» هر دو کشور، آمادهی حمایت از تلاشها برای کاهش تنشها و تقویت گفتوگو است. وی خاطرنشان کرد که ثبات منطقهای در جنوب آسیا به نفع هر دو کشور است و بریتانیا از هرگونه ابتکار برای جلوگیری از تشدید درگیری استقبال میکند.
وزارت خارجهی روسیه نیز با ابراز «نگرانی عمیق» از تشدید درگیریهای نظامی، از هند و پاکستان خواست که «خویشتنداری» کنند تا از بدتر شدن اوضاع جلوگیری شود. این وزارت ابراز امیدواری کرد که تنشها از راههای صلحآمیز و دیپلوماتیک حلوفصل گردند.
همچنان یوشیماسا هایاشی، دبیرکل کابینهی جاپان نیز، ضمن محکوم کردن حملهی ۲۲ اپریل در کشمیر، نسبت به خطر تبادلات تلافیجویانه و تبدیل شدن این وضعیت به یک درگیری نظامی تمامعیار ابراز نگرانی کرد. وی از هند و پاکستان خواست که با خویشتنداری و از طریق گفتوگو، وضعیت را تثبیت کنند تا صلح و ثبات در جنوب آسیا حفظ شود.
از سویی دیگر ژان نوئل بارو، وزیر خارجهی فرانسه، در مصاحبهای اظهار داشت که فرانسه خواست هند برای «دفاع از خود در برابر هراسافگنی» را درک میکند، اما از هر دو کشور خواست که خویشتنداری نشان دهند و از «تشدید تنشها و آسیب به افراد ملکی» جلوگیری کنند. وی تاکید کرد که «هیچکس» از یک رویارویی پایدار بین هند و پاکستان سودی نمیبرد و افزود که با همتایان خود در هر دو کشور برای کمک به کاهش تنشها گفتوگو خواهد کرد.
دانلد ترمپ، رییسجمهوری ایالات متحده، این درگیری را «شرمآور» توصیف کرد و از آن ابراز ناامیدی نمود. در همینحال، مارکو روبیو، وزیر خارجهی امریکا، خواستار ادامهی گفتوگو برای رسیدن به یک راهحل صلحآمیز شد.
همچنین آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز از هر دو کشور خواست که «حداکثر خویشتنداری نظامی» را رعایت کنند تا از تشدید بیشتر بحران جلوگیری شود.
رهبران کشورها و دبیر کل سازمان ملل متحد در حالی از هر دو کشور خواهان خویشتنداری هستند که چودهری صبح امروز تاکید کرد: «پاکستان حق دارد به هرگونه تجاوز به شیوه و زمان انتخاب خود پاسخ دهد»، او افزود که نیروهای مسلح این کشور به دفاع از حاکمیت پاکستان متعهد باقی میمانند.