مقامات محلی طالبان در ولایت قندهار اعلام کردند که از زمان بازگشت این گروه به قدرت، بیش از دوازده هزار وسیلهی نقلیهی نظامی توسط تیمهای فنی این گروه، بازسازی و دوباره فعال شدهاند.
رحمتالله انس، رییس بخش ترمیم وسایط در فرماندهی امنیهی طالبان در قندهار ادعا کرد که بسیاری از این وسایط در دوران حکومت پیشین به دلیل «سوء استفاده و بیتوجهی، دچار خرابیهای جدی شده بودند.»
انس گفت که تیمهای تحت نظر او به طور پیوسته تلاش کردهاند تا توانایی عملیاتی وسایط نظامی را بازیابی کنند. او افزود که تنها در سال گذشتهی خورشیدی، دو هزار و سهصد دستگاه از این وسایط مورد بازسازی کامل قرار گرفتهاند.
وسایطی که در این روند ترمیم شدهاند به گفتهی او، شامل انواع مختلف سازوبرگهای نظامی از جمله رنجرها، لاریها، وسایط زرهی هاموی و شماری از موترهای تویوتا میباشند.
این برنامه، بخشی از «روند گستردهای» اعلام شده که وزارتهای دفاع و امور داخله طالبان در این راستا اعلام به پیش میبرند. مقامهای این گروه میگویند که بیشتر عملیات ترمیم در ترمیمگاه فرماندهی امنیهی طالبان در قندهار انجام شده و هدف اصلی آن، تقویت آمادگی و توان رزمی «نیروهای این گروه در سطح منطقه» بوده است.
ادعای «بازسازی و استفادهی مؤثر از وسایط نظامی»، در حالی از سوی طالبان مطرح میشود که این گروه خود در موارد متعددی، متهم به سوء استفاده از این سازوبرگها شدهاست. مقامهای پاکستانی بارها ادعا کردهاند که سازوبرگهای نظامی به جا مانده در افغانستان، نه برای تامین امنیت مردمان این کشور، بلکه در راستای تقویت شبکههای هراسافگن از جمله «تحریک طالبان پاکستان»، مورد استفاده قرار گرفتهاند. همچنان ادعا شدهاست که برخی از این وسایط به گروههای مسلح فرامرزی دیگر سپرده شده یا حتی در بازارهای سیاه منطقه به فروش رسیدهاند. این رفتار طالبان به باور برخی منتقدان، نهتنها «اعتماد عمومی» را از این گروه کمتر ساخته، بلکه تهدیدی مستقیم برای امنیت منطقهای نیز به شمار میرود.