تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجهی امریکا، روز گذشته (۱۱ ثور)، در یک نشست خبری اعلام کرد کرد که بهزودی شمار بیشتری از زندانیهای امریکایی در کشورهایی مانند افغانستان، روسیه و ونزوئلا، آزاد خواهند شد.
او با اشاره به آزادی ۴۷ زندانی امریکایی در صد روز نخست ریاستجمهوری دانلد ترمپ، گفت که روند آزادی زندانیهای تازه، از راههای «دیپلوماتیک» پیگیری میشود.
پیش از این نیز ایالات متحده پس از گفتوگوها، دستکم چهار زندانی خود را از بند طالبان رها کردهاست. هرچند بروس روشن نساخت که در حال حاضر گفتوگویی با مقامهای طالبان در جریان است یا خیر، اما تاکید کرد که هرگونه آزادی زندانیان امریکایی از بند طالبان، با استفاده از «دیپلماسی» انجام خواهد شد.
در یکی از موارد گذشته، رایان کوربت و ویلیام والاس مککنتی، دو شهروند امریکایی، در ازای آزادی یک عضو طالبان بهنام خان محمد، رها شدند. وزارت خارجهی طالبان اعلام کرد که این تبادله، نتیجهی گفتوگوهای «طولانی و سازنده» میان این گروه و ایالات متحده بوده که با میانجیگری قطر صورت گرفت.
همچنین، در تاریخ ۳۰ حوت ۱۴۰۳، جورج گلزمن، شهروند امریکایی که دو و نیم سال در بازداشت طالبان بهسر میبرد، پس از سفر هیاتی امریکایی به ریاست آدام بوئلر، نمایندهی ویژه رئیسجمهور در امور زندانیان، به کابل، آزاد شد.
بهتازهگی نیز در نهم حمل سال روان، فی دی هال، شهروند دیگر امریکایی، پس از چندین هفته اسارت، از بند طالبان رها شد. مارکو روبیو، وزیر خارجهی پیشین امریکا، با تاکید بر تداوم تلاشها برای بازگرداندن شهروندان زندانی این کشور، گفت: «تا زمانیکه همهی امریکاییهای بازداشتشده در افغانستان و سایر گروگانهای ما در سراسر جهان به میهن بازنگردند، از تلاش دست نخواهیم کشید.»