دادگاه عالی روسیه روز پنجشنبه، ۲۸ حمل، پس از ۲۲ سال، نام طالبان را از فهرست گروههای ممنوعهی این کشور، به حالت تعلیق درآورد.
حکم این دادگاه در پی درخواستی از سوی دادستان کل روسیه، صادر شد.
این در حالیست که مقامات روسیه در سهسال و نیم پسین، بارها بر ضرورت تعامل با طالبان تاکید کردهاند.
در این سالها، کشورهای آسیای مرکزی مانند قزاقستان و قرقیزستان نیز طالبان را از فهرست گروههای هراسافگن خود حذف کردهاند.
با این حال، حذف نام طالبان از فهرست گروههای ممنوعه به معنای بهرسمیتشناختن این گروه نیست؛ بلکه ظاهراً با هدف گسترش تعامل و همکاری با طالبان صورت گرفتهاست. همکاریای که به نظر، میتواند منافع اقتصادی و سیاسی برای هر دو طرف در پی داشته باشد.
مایکل کوگلمن، تحلیلگر امور جنوب آسیا، در این رابطه میگوید که برای روسیه، این تصمیم بهعنوان اقدامی برای اعتمادسازی عمل میکند که زمینه را برای تعامل بیشتر فراهم میسازد. او افزود که این امر به روسیه امکان میدهد تا بهتر منافع خود را در افغانستان، بهویژه در رابطه به تهدید گروههایی مانند داعش، بهپیش ببرد.
روسیه، طالبان را در سال ۲۰۰۳ در فهرست گروههای ممنوعه قرار داد. بر بنیاد قوانین روسیه، هر گونه تماس با چنین گروههایی قابل مجازات میباشد. اما این کشور سال گذشته قانونی را تصویب کرد که راه را برای حذف نام طالبان از این فهرست، هموار کرد. بربنیاد این قانون، دادگاه عالی روسیه میتواند یک گروهی را که قبلاً هراسافگن عنوان میشد، از این فهرست خارج کند.
بیشتر بخوانید: طالبان در جلسهی حذف یا ابقایش از فهرست ممنوعهی روسیه شرکت کرد
بیشتر بخوانید: درخواست حذف نام طالبان از فهرست ممنوعهی روسیه امروز بررسی میشود