موتینتا چیموکا، سرپرست دفتر برنامهی جهانی خوراک (دبلیواِفپی) در افغانستان در گفتوگویی با خبرگزاری فرانسه (ایافپی) از کشورهای کمککننده خواستار افزایش میزان کمکهایشان به افغانستان گردید.
چیموکا گفت که برنامهی جهانی خوراک قصد دارد در ماههای آینده به دو میلیون تن برای جلوگیری از قحطی کمک کند، رقمیکه به باور او «بسیار زیاد و نگرانکننده» میباشد. زیرا به گفتهی او، این سازمان همین اکنون هم برای افزایش دامنهی کمکها، مجبور شده تا سهمیهی خوراکی هر فرد را به نصف کاهش بدهد.
چیموکا افزود که این سازمان در طول سال بهسختی میتواند به هشت میلیون تن در افغانستان کمک کند، آنهم در صورتیکه سایر کمکهای مورد انتظار از دیگر تمویلکنندگان دریافت شود.
این درحالیست که حدود 40 درصد بودجهی جهانی این سازمان کاهش یافته و در عین حال، دولت امریکا، بزرگترین تمویلکنندهی کمکهای مالی، در اقدام تازهای، کمکهای خود به این سازمان را در افغانستان، قطع کرد.
بربنیاد آمار سازمان ملل متحد، افغانستان اکنون دومین بحران بزرگ انسانی در جهان را تجربه میکند و حدود 22.9 میلیون شهروند آن نیازمند کمک میباشد و از این میان، 3.1 میلیون تن در آستانهی قحطی قرار دارند.
چیموکا اظهار کرد که اگر بودجهی بیشتری به این سازمان برای خدماترسانی به افغانستان اختصاص داده نشود، ممکن است مجبور شوند تا به مردم بگویند که دیگر نمیتوانند از آنهای حمایت کنند. او میگوید که در این صورت، «آنها چگونه زنده خواهند ماند؟»
دانلد ترمپ، رییسجمهوری امریکا در ماه جنوری، اندکی پس از آنکه وارد کاخ سفید شد، فرمانی را امضا کرد که تمامی کمکهای خارجی را به مدت سه ماه بهمنظور «بازنگری» آنها، متوقف کرد. با اینحال، قرار بود کمکهای خوراکی، استثنا باشند. اما وزارت خارجهی این کشور با تایید تدوام این کمکها، اعلام کرد کمکهای خوراکی به 14 کشور، از جمله افغانستان را متوقف کردهاست. اندکی بعد اما واشنگتن تصمیم خود برای قطع کمکها به شش کشور را پس گرفت. اما نام افغانستان در این فهرست نبود.