الله نظر بلوچ، از رهبر ارشد «ارتش آزادیبخش بلوچستان»، از مردم بلوچ خواست تا در «مبارزهی طولانیمدت خود برای دستیابی به آزادی» در برابر دولت پاکستان، «متحد و مقاوم» باقی بمانند. او با اشاره به «ناکامی» دولت پاکستان در سرکوب این جنبش، اظهار داشت که «تداوم جنبش بلوچ»، دولت مرکزی را به «آشوب روانی» کشاندهاست.
بلوچ در سخنانی ادعا کرد که: «بلوچها زمانی که آب خواستند، اجساد عزیزانشان را بر دوش کشیدند، برای برق خون دادند و وقتی خوراک طلب کردند، با جنازهها پاسخ گرفتند. کسانی که انسانها را زندهزنده دفن میکنند، از ما نیستند.»
او سکوت را به منزلهی «پذیرش نسلکشی» توصیف کرد و از مردم خواست که در مقابل دولت سکوت نکنند.
این رهبر بلوچ با تاکید «بر پیشرفت جنبش کنونی» در مقایسه با تلاشهای گذشته، خاطرنشان کرد که «مبارزه برای آزادی در دو دههی پسین قدرت بیشتری یافته و اکنون به شکلی فراگیرتر از همیشه ادامه دارد.»
او همچنین به ارادهی مردم بلوچ اشاره کرد و گفت: «با وجود هراسافگنی دولتی، سرکوب و نسلکشی، ملت بلوچ هرگز سر تسلیم فرود نیاورده است.»
الله نظر بلوچ در رد ادعاهای پسین ارتش پاکستان که مدعی تغییر «قوانین بازی» در منطقه شده بود، پاسخ داد: «بلوچها مدتها پیش این قوانین را بازنویسی کردهاند.» او دولت پاکستان، بهویژه منطقهی پنجاب را متهم کرد که با «بهرهکشی از منابع طبیعی بلوچستان و توسل به خشونت، حقوق بشر را نادیده گرفته و تلاش میکند کنترول خود را بر این منطقه حفظ کند.»
وی همچنان ادعا کرد که بندر گوادر و فرودگاه جدید این منطقه اکنون به «پایگاههای نظامی» تبدیل شدهاند. به گفتهی او: «زیردریاییهای چینی در این مکانها مستقر هستند». بلوچ هشدار داد که «افزایش دخالتهای بینالمللی میتواند پیامدهای جدی برای پاکستان به دنبال داشته باشد.»
بلوچ همچنین بر اهمیت «حفظ وحدت» در میان مردم بلوچ تاکید کرد. او در این باره گفت: «ملتها نه با جنگ و نه با قحطی، بلکه با تفرقه و درگیریهای داخلی نابود میشوند. اتحاد، آگاهی و اعتماد به نفس، ضامن بقای ماست.»
بلوچ با این سخنان، بار دیگر عزم خود و هوادارانش را برای ادامهی جنگ علیه آنچه او «ستم و استثمار» مینامد، اعلام کرده و از جامعهی جهانی خواسته تا به وضعیت این منطقه توجه بیشتری نشان دهد.
«ارتش آزادیبخش بلوچستان»، یک گروه جداییطلب در بلوچستان پاکستان است. این گروه به دنبال استقلال بلوچستان بوده و به «دلایل تاریخی، استثمار اقتصادی و نقض حقوق بشر توسط دولت پاکستان» اعتراض دارد. اما حکومت پاکستان، این گروه را یک سازمان هراسافگن میداند و تاکید بر سرکوب آن دارد.
اظهارات مقام این گروه در حالی است که بلوچستان، بهعنوان یکی از غنیترین مناطق پاکستان از نظر منابع طبیعی، همچنان شاهد تنشهای مداوم میان دولت مرکزی و گروههای استقلالطلب است. یکی از خونین ترین حملههایی که این گروه مسئولیت آن را بر عهده گرفت، گروگانگیری قطار «جعفر اکسپرس» در 11 مارچ امسال بود، که ساعتها به طول انجامید و باعث کشته و زخمی شدن دهها تن گردید.