پس از آنکه سازمان هلال احمر فلسطین، ویدیویی به شورای امنیت سازمان ملل متحد از حملهی ارتش اسرائیل به امدادگران در غزه ارائه داد، اکنون سازمان همکاری اسلامی در بیانیهای تند این عمل را جنایت توصیف و آن را محکوم کردهاست
این سازمان همچنین خواستار تشکیل یک کمیسیون مستقل بینالمللی تحت نظارت شورای امنیت ملل متحد، برای بررسی «جنایات» اسرائیل شدهاست.
بر بنیاد اطلاعات رویترز، در رویداد ۲۳ مارچ در محلهی تلسلطان شهر رفح، ۱۷ کارمند امدادی حضور داشتند؛ که ۱۵ تن از آنها کشته شده، یک تن مفقود گردیده و همچنان یک تن دیگر به اسم «منتصر عبد»، پس از ساعاتی بازداشت توسط ارتش اسرائیل، دوباره آزاد شدهاست.
ارتش اسرائیل در ابتدا اعلام کرده بود که نیروهایش بهسوی چند موتر که در تاریکی، بدون چراغ و علائم هشداردهنده، بهطور مشکوک به مواضع آنها نزدیک میشدند، شلیک کردهاند.
این ارتش همچنین مدعی شده بود که ۹ تن از نیروهای حماس را که در موتر های هلال احمر فلسطین در حال حرکت بودند، کشتهاند.
اما در ویدیویی که از تلفون همراه یکی از کشتهشدگان بدست آمده و توسط هلال احمر فلسطین منتشر شده، امدادگران در لباس یونیفورم دیده میشوند، همچنان موترهای امدادی و اطفاییه بهوضوح علامتگذاریشده و با چراغ روشن دیده میشود، که هدف گلوله قرار گرفتهاند.
سازمان همکاری اسلامی این ویدیو را «تکاندهنده» توصیف کرده و تاکید نموده که «شواهد روشنی از هدفگیری عمدی و نظاممند این افراد توسط نیروهای اسرائیلی است.»
به گفتهی این سازمان، این اقدام نقض آشکار قوانین بینالمللی بشردوستانه و کنوانسیونهای جنیوا است که حفاظت از افراد ملکی و کارکنان بشردوستانه را در زمان درگیری تضمین میکند.
این سازمان تاکید کرده که «چنین جنایات، نشاندهندهی الگوی مستمر نقض حقوق بشر توسط اسرائیل، بهعنوان قدرت اشغالگر، علیه مردم فلسطین است.»
همچنان این سازمان از جامعهی جهانی درخواست کرده تا با اتخاذ اقدامات سیاسی، اقتصادی و قانونی، اسرائیل را وادار به برقراری آتشبس فوری و جامع در غزه کند و زمینه را برای ارسال کمکهای بشردوستانه به این منطقه فراهم سازد.
علاوه بر این، سازمان همکاری اسلامی از کشورهای جهان خواسته تا احکام صادرشده توسط دیوان جهانی دادگستری و دیوان کیفری جهانی را اجرا کنند.
این نهاد همچنین بر لزوم تسریع در تحقیقات این دو نهاد قضایی جهانی دربارهی جنایات جنگی و نسلکشی «منتسب به اسرائیل» تاکید کرده و خواستار فعالسازی سازوکارهای عدالت جهانی برای پیگرد قانونی و مجازات عاملان این جنایات شده تا به گفتهی این سازمان، به سیاست مصونیت از مجازات پایان داده شود.
این بیانیه در حالی منتشر شده است که وضعیت انسانی در نوار غزه به دلیل ادامهی درگیریها و محاصره همچنان وخیم گزارش میشود.