سید عاطف رضا، مستشار نمایندگی پاکستان در سازمان ملل، در یک نشست شورای امنیت گفت که گروههای «هراسافگن» از جمله تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی)، ارتش آزادیبخش بلوچستان و مجید بریگاد، توانستهاند به جنگافزارهایی دست یابند که به ارزش میلیاردها دالر در افغانستان رها شدهاند.
عاطف رضا در این نشست که پیرامون «مدیریت تسلیحات کوچک و سبک» برگزار گردیده بود گفت که «تسلیحات کوچک و سبک به ابزاری مورد علاقه برای بازیگران دولتی و غیردولتی تبدیل شدهاند تا کشورها و مناطق [دیگر] را بیثبات سازند.»
او نسبت به قابلیتهای بازیگران غیردولتی –همچون گروههای هراسافگنی- در تولید سلاحهای پیشرفته اظهار تردید کرد و گفت که ممکن است برخی از دولتها در تجهیز این گروهها دست داشته باشند. در این رابطه او از طالبان افغانستان به عنوان رژیمی که به تیتیپی پناهگاه امن ارائه میدهد و از هند به عنوان کشوری که این گروهها را تامین مالی میکند، یاد کرد.
عاطف رضا همچنان گفت که «جنگافزارهای جامانده در افغانستان توسط گروههای هراسافگنی برای انجام خشونت در برابر افراد ملکی و نیروهای مسلح پاکستان استفاده میشوند.»
مستشار نمایندگی پاکستان در ملل متحد از شرکای بینالمللی این کشور خواستار جمعآوری جنگافزارهای بهجا مانده در افغانستان، جلوگیری از دسترسی گروههای هراسافگنی به این جنگافزارها و اقدام برای بستن «بازارهای سیاهِ پررونق» سازوبرگهای نظامی گردید.
این اظهارات در پی انتشار گزارشی از سوی نهاد «اسمال آرمز سروی» مطرح میگردند که در آن به قاچاق جنگافزارها در دو طرف خط دیورند پرداخته شده بود. در این گزارش آمده بود که سازوبرگهای به سبک ناتو، علیرغم تلاشهای طالبان در اعمال کنترول شدید بر توزیع آنها، همچنان در بازارهای غیررسمی در دسترس میباشند.