انالنا بربوک، وزیر خارجهی آلمان در واکنش به اظهارات مقامات مجارستانی مبنی بر عدم بازداشت نتانیاهو گفت که در اروپا هیچ کسی فراتر از قانون نیست.
او که برای شرکت در نشست وزیران خارجهی ناتو در بروکسل حضور داشت، در پاسخ به پرسش یک خبرنگار، گفت: «این روز بدی برای حقوق جزای بینالمللی است. در اروپا هیچ کس فراتر از قانون نیست و این اصل در همهی حوزههای حقوقی صدق میکند.»
پیش از این دیدبان حقوق بشر از مجارستان خواسته بود تا از ورود او جلوگیری کند و یا هم در صورت ورود، او را بازداشت کند.
مجارستان به عنوان یک کشور عضو دادگاه کیفری بینالمللی موظف است در بازداشت متهمانیکه وارد قلمرو این کشور میشوند، همکاری کند. دادگاه کیفری بینالمللی نیروی پولیس مستقلی ندارد و برای بازداشت، به همکاری دولتها متکی است.
مجارستان در سال ۲۰۰۱ تحت نخستوزیری اوربان اساسنامهی رم (سند تاسیس دادگاه کیفری بینالمللی) را تصویب کرد اما هرگز آن را در قوانین داخلی خود اجرایی نکرد.
گویاش در این رابطه گفت: «به لطف یانوش آدر، رییسجمهور پیشین، ما عاقلانه عمل کردیم و هرگز این قانون را به بخشی از قوانین داخلی خود تبدیل نکردیم.»
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در نخستین سفر اروپایی خود پس از صدور حکم بازداشت از سوی دادگاه کیفری بینالمللی، به بوداپست، پایتخت مجارستان رفت.
در عین حال، گرگلی گویاش، رییس دفتر نخستوزیر مجارستان از آغاز روند خروج این کشور از دادگاه کیفری بینالمللی خبر داد.