وزارت خارجهی ایالات متحده در اعلامیهای، از بازگشت «فی هال»، شهروند امریکایی که روز شنبه از زندان طالبان آزاد شد، به ایالات متحده استقبال کرد.
مارکو روبیو، وزیر خارجه، در این بیانیه تاکید کرد که امریکا تا زمانی که همهی امریکاییهای بازداشتشده در افغانستان آزاد نشوند، به تلاشش ادامه خواهد داد. او گفت: «قدرت، رهبری و تعهد ترمپ به شهروندان امریکایی آشکار است — ما تا زمانی که همهی امریکاییهای بازداشتشده در افغانستان و گروگانهایمان در سراسر جهان به خانه بازنگردند، از تلاش دست نخواهیم کشید.»
مارکو روبیو همچنان در این بیانیه، از دولت قطر به خاطر حمایت از شهروندان امریکایی نیازمند کمک قدردانی کرد. وی همچنین از هیات اتحادیهی اروپا در کابل برای کمکهایشان تشکر کرد.
فی دی هال، از اول فبروری ۲۰۲۵ به همراه پیتر و باربی رینولدز، زوج سالخوردهی بریتانیایی و جویا، مترجم آنها که شهروند افغانستان است، در بازداشت طالبان بود. به گفتهی تلگراف، این گروه چهار عضوی ظاهراً به دلایل سیاسی و نه نقض قوانین محلی یا عرف مذهبی توسط شبکهی حقانی، شاخهای قدرتمند از طالبان، بازداشت شدند. تلگراف گزارش داده که بازداشت آنها بخشی از راهبرد شبکهی حقانی برای اعمال فشار بر دولتهای غربی و هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان، بوده است.
فی هال پیش از بازداشتش، به همراه زوج رینولدز که ۱۸ سال در افغانستان زندگی کرده و نهاد آموزشی «ریبلد» را اداره میکردند، فعالیت داشته است. هنوز مشخص نیست که او دقیقاً چه نقشی در این گروه داشته یا چرا هدف بازداشت قرار گرفته است. آنچه روشن است، این است که آزادی او، میتواند نشانهای از گرم شدن روابط پشت پرده میان طالبان و دولت امریکا باشد، هرچند شفافیت دربارهی این روند یک پرسش بنیادین است.
هال، پس از آزادی از بند طالبان در پیامی سپاسگزاری به دانلد ترمپ، رییسجمهوری ایالات متحده گفت که، تمامی زنان در زندانهای طالبان، همیشه از او میپرسیدند که ترمپ چه زمانی خواهد آمد.
او افزود که «آنها ترمپ را منحیث ناجی خود میدانند و منتظر او اند تا آمده و آزاد شان کند.»
فی دی هال، همچنان از ترمپ خواست تا زنان افغانستان را که «کسی برایشان حقوقی قایل نیست»، فراموش نکند.
او ضمن سپاسگزاری از ترمپ گفت که خوشحال است که او، رییس جمهوری امریکاست.
فی هال، همچنان گفت هیچگاهی اینقدر به امریکایی بودن خود احساس غرور نکردهاست.
تاکنون روشن نیست که طالبان در برابر آزادی او، به چهچیزی دست یافتهاست.
تا اواسط سال گذشته، دستکم چهار شهروند امریکایی، شامل رایان کوربت، محمود حبیبی، جورج گلزمن و یک زن امریکایی کارمند ماموریت کمک بینالمللی (آیایام)، در اسارت طالبان گزارش شده بودند. در جنوری ۲۰۲۵، رایان کوربت و ویلیام والاس مککنتی در تبادلی با یک عضو طالبان به نام خان محمد که در امریکا زندانی بود، آزاد شدند. جورج گلزمن نیز در ۲۰ مارچ ۲۰۲۵، پس از دیدار هیات امریکایی با مقامات طالبان در کابل، آزاد شد و به ایالات متحده بازگشت. با این حال، سرنوشت محمود حبیبی و این زن همچنان در ابهام است.
آزادی گلزمن همزمان با سفر امیرخان متقی، وزیر خارجهی طالبان، به کابل انجام شد؛ سفری که طی آن با آدام بوئلر، نماینده ویژه رییسجمهوری امریکا در امور زندانیان، و زلمی خلیلزاد دیدار کرد. وزارت خارجهی طالبان اعلام کرد که در این نشست، موضوعاتی چون روابط دوجانبه، آزادی زندانیان و خدمات قنسولی برای اتباع افغانستان در امریکا مورد بحث قرار گرفته است. این دیدار، نخستین حضور رسمی نمایندگان امریکا در افغانستان پس از تسلط دوبارهی طالبان در سال ۲۰۲۱ بود.
در همین حال، مارکو روبیو، وزیر خارجهی امریکا، در ۲۶ جنوری ۲۰۲۵ هشدار داد که اطلاعاتی مبنی بر اسارت تعداد بیشتری از شهروندان امریکایی توسط طالبان دریافت کرده است. او بدون ارائهی جزئیات دقیق، پیشنهاد تعیین جایزهای بزرگ برای بازداشت رهبران ارشد طالبان را مطرح کرد.