در حالی طالبان خواستار بهبود روابط با امریکا است، جیدی ونس، معاون رییسجمهوری ایالات متحده، این گروه را «یکی از بدترین سازمانهای هراسافگنی در جهان» خواند.
ونس در جریان بازدید از یک پایگاه نظامی امریکایی در گرینلند، در پاسخ یک خبرنگار مبنی بر اینکه نتایج تحقیقات در مورد افشای چت سیگنال – که در آن اطلاعات محرمانه در اختیار یک خبرنگار قرار گرفت – چه بودهاست، این موضوع را با خروج نیروهای امریکایی از افغانستان مقایسه کرد.
او با اشاره به حمله بر «ابیگیت» گفت که حدود چهار سال پیش فرماندهی نظامی امریکا مرتکب خطایی شد که منجر به کشته شدن 13 تن از نیروهای امریکایی گردید و در همین جریان سازوبرگهای نظامی را به «یکی از بدترین گروههای هراسافگنی در جهان» تحویل داد.
او ارزش این سازوبرگها را «حدود 80 میلیارد دالر» اعلام کرد.
او با این مثال، از فشار رسانههای امریکایی مبنی بر «برکناری» فردی که مسئول چنین «رسوایی امنیتی» شده بود، انتقاد کرده و گفت که این رسانهها برای «سالها تلاش کردند تا دولت بایدن را در این ماجرا مصئون نگه دارند؛ در حالیکه این دولت هیچ جنرالی را برکنار نکرد و حتی تحقیق جدی و معناداری در مورد آنچه روی داد نیز انجام نداد.»
این نخستین بار است که یک مقام ارشد در کابینهی دانلد ترمپ، طالبان را یک گروه «هراسافگن» میخواند.
این اظهارات درست زمانی مطرح میگردند که برخی باورمندند که ممکن است در رویکرد امریکا نسبت به طالبان تغییری آمده باشد. پیشتر ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان در گفتگویی با شبکهی العربیه، سفر پسین هیات امریکایی به کابل را نشانهای از «آغاز یک فصل جدید در تعاملات این گروه با امریکا» عنوان کرده بود.
به تازهگی بدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجهی این گروه نیز در گفتوگویی با شبکهی سیبیاس، از تمایل این گروه برای «برقراری مجدد» گفتوگوها با ایالات متحده خبر داد و تاکید کرد که طالبان مایل است «با ادارهی ترمپ گفتوگو کند، همانگونه که قبلاً چنین کرده بود.» او افزود که زمان آن فرارسیده تا «فصل تازهای در روابط طالبان و امریکا» گشوده شود، فصلی که بهگفتهی او، «غبار جنگ ۲۰ ساله را برطرف کند و بر آینده متمرکز باشد.»