بر بنیاد گزارش نشریهی «دان»، در تازهترین موج خشونتها در ایالت بلوچستان پاکستان، روز گذشته، مردان مسلح با مسدود کردن یک بزرگراه، در جنوب غربی این ایالت، شش مسافر پنجابی را که عازم کراچی بودند کشتند.
این حادثه در منطقهی کالمات ناحیهی گوادر رخ دادهاست.
از سویی هم، در یک حادثهی جداگانه در ناحیهی صحبتپور این ایالت، افراد ناشناس به خانهای در یک روستا حمله کرده و با شلیک گلوله هفت تن را کشتند. مهاجمان سپس این خانه را به آتش کشیدند.
یوسف بانگهر، رییس پولیس شاهراه پاکستان، به «جیونیوز» اظهار داشته که قربانیان از یک خانواده بودند و شامل یک زن و سه کودک میشدند. او افزوده که این حمله به اختلافات میان قربانیان و مهاجمان مرتبط است.
این حملات بخشی از موج فزایندهی فعالیتهای مسلحانه در بلوچستان است که از سال ۲۰۲۴ شدت گرفته و ارتش پاکستان گروه ارتش آزادیبخش بلوچستان را به عنوان یکی از اصلیترین عاملان آن معرفی میکند.
از سوی دیگر، حفیظ بلوچ، رییس ارشد پولیس این ایالت، به خبرگزاری دان گفتهاست که علاوه بر گوادر، جادهها در شهرهای تربت، پنجگور، پاسنی، بولان، کولپور و مستونگ نیز توسط شبهنظامیان مسدود شده و در مستونگ یک موتر متعلق به نیروهای محلی پاکستانی، به آتش کشیده شده است.
در واکنش به این حوادث، آصف علی زرداری، رییسجمهوری پاکستان و شهباز شریف، نخستوزیر این کشور ضمن محکومیت شدید این حملات، آنها را تلاشی برای «تضعیف توسعه و رفاه» بلوچستان دانستند.
زرداری تاکید کرد که «هراسافگنان نمیتوانند پیشرفت این منطقه را تحمل کنند» و شریف نیز با ادعای «وحشیگری» مهاجمان، قول داد که «نقشههای ضددولتی این افراد» هرگز به موفقیت نرسد.
این حملات در حالی رخ میدهند که بلوچستان طی هفتههای پسین شاهد حوادث مرگبار دیگری نیز بوده است. در 11 مارچ ربوده شدن قطار جعفر اکسپرس به کشته شدن ۲۶ گروگان، از جمله ۱۸ تن از کارمندان امنیتی، منجر شد و پنج نیروی دیگر در جریان عملیات نجات جان باختند.
همچنین در ۱۶ این ماه، یک بمبگذار انتحاری با موتر به کاروان نیروهای امنیتی در ناحیه نوشکی این ایالت حمله کرد که در آن سه نیروی امنیتی و دو فرد ملکی کشته شدند.
پاکستان ریشهی این ناامنیها را در هند و افغانستانِ زیر ادارهی طالبان میبیند. چیزی که مقامهای هندی و طالبان رد میکنند.