فعالان حقوق مهاجران، گردهماییای را در روز چهارشنبه در «میدان فدرال لوپ» شیکاگو برای مخالفت با طرح پسین دولت امریکا مبنی بر اعمال محدودیت و ممنوعیت سفر به این کشور برای شهروندان 43 کشور از جمله افغانستان، راهاندازی کردند.
این طرح کشورهای عمدتاً مسلمانی از قبیل افغانستان، ایران، سوریه، یمن، لیبیا، سودان و سومالیا را در فهرست «ممنوعیت کامل» قرار خواهد داد.
فاسیکا علیم، مدیر برنامههای سازمان افریقایی متحد که جزء اشتراککنندگان این گردهمایی بود، گفت: «امروز اینجا هستیم تا در کنار همکاران خود در برابر ممنوعیت سفر پیشنهادی ترمپ که ضد سیاهپوستان و ضد مسلمانان است و تحت پوشش دروغین امنیت ملی ارائه شده، ایستادگی کنیم.»
در رابطه به اینکه تصمیم دولت امریکا بیشتر کشورهای مسلمان را متاثر میسازد، تام موکایتیس، کارشناس امنیت ملی و استاد تاریخ در دانشگاه دیپال به «بلاک کلب شیکاگو» میگوید: «در واقع هیچ دستور کار ایدئولوژیکی در میان نبوده است. این موضوع در مورد نگرانیهای فعلی دربارهی کشورهایی است که یا بهشدت اقتدارگرا هستند یا به نظر میرسد که هراسافگنان در آنها فعالیت داشتهاند.»
در گزارش «بلاک کلب شیکاگو» آمدهاست که این گردهمایی از سوی «رهبران گروههای مدافع حقوق مهاجران که نمایندهی مهاجران عرب، آسیایی، افریقایی و لاتینتبار میباشند، برنامهریزی شده بود.»
محمد سنکاری، سازماندهندهی ارشد «شبکه اقدام عربهای امریکایی»، از دیگر اشتراککنندگان این گردهمایی در رابطه به سیاستهای مهاجرتی دولت امریکا گفت که برخی نگراناند که اعضای خانوادههایشان که بهطور قانونی به ایالات متحده سفر میکنند، ممکن است «بازداشت، اخراج و به کشوری دیگر فرستاده شوند.»
به گزارش «بلاک کلب شیکاگو»، یک تجمع دیگر برای روز 17 حمل، برنامهریزی شده است و پس از آن در اول ماه می (11 ثور)، تظاهرات بزرگ روز جهانی کارگران در پشتیبانی از حقوق مهاجران و کارگران برگزار خواهد شد.
پیشتر از این نیویارک تایمز و رویترز به نقل از منابع خود گزارش داده بودند که فهرست ممنوعیت و محدودیت سفر به امریکا از سوی وزارت امور خارجهی این کشور طرحریزی گردیده و ممکن است تغییراتی نیز در آن آورده شود. با این حال، تا هنوز این طرح اجرایی نشدهاست.
این فهرست شامل سه سطح است: ممنوعیت کامل، محدودیت جزئی، و مهلت ۶۰ روزه برای رفع «کاستیها». ۱۰ کشوری که در فهرست نارنجی قرار داند، با محدودیتهای جزیی برای صدور ویزا روبهرو خواهند شد. در این فهرست کشورهایی مانند پاکستان، روسیه، بلاروس، ترکمنستان، سودان جنوبی و میانمار قرار دارند.
همچنین ۲۲ کشور دیگر از جمله مالی، بنین، چاد و جمهوری دموکراتیک کانگو در فهرست زرد قرار گرفتهاند. این کشورها ۶۰ روز فرصت دارند تا «کمبودیهای» خود را بهبود بخشند، در غیر این صورت، محدودیتهایی برای صدور ویزا علیه شهروندان آنها نیز اعمال خواهد شد.