وزیر معارف طالبان در مراسم آغاز سال نو آموزشی در مناطق سردسیر، اظهارات مربوط به بیتوجهی این گروه به علوم عصری را «تکذیب» کرد و گفت که طالبان به این علوم، مشروط به اینکه با تفسیر آن از شریعت اسلامی همراستا باشد، توجه دارد.
عبدالباقی حقانی، رئیس ادارهی ملی امتحانات این گروه نیز، وزارت معارف را به تغییر اذهان دانشآموزان که به گفتهی او متاثر از «دورهی اشغال» میباشد، فراخواند تا آنها در هر شرایطی در کنار «نظام، ملت و کشور خود» باشند.
حبیبالله آغا، وزیر معارف طالبان در این مراسم همچنان، «پیادهسازی احکام شرعی و اعلای کلمهالله» را مهمترین مسئولیت «نظام اسلامی» خواند و گفت که مواردی مانند امنیت، اقتصاد و آموزش از مسئولیتهای دیگر آن است.
او همچنان گفت که دانشآموزان نباید محتواهایی را که با دین، رژیم طالبان یا سنتهای افغانستان در تضاد باشند، بخوانند.
در عین حال، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاستالوزرای طالبان نیز از آموزگاران خواست تا دانشآموزان را «با روحیهی اسلامی و عشق به وطن» پرورش دهند.
وزیر معارف طالبان بخش زیادی از سخنرانی خود را به آنچه که این گروه «دستآورد»های خود میخواند، اختصاص داد و از آموزش زنان هیچ اشارهای به میان نیاورد. این درحالیست که این گروه آموزش و تحصیل دختران و زنان بالاتر از صنف ششم در این کشور را منبع کردهاست.
1280 روز میگذرد که دختران به مکتب و 821 روز میگذرد که به دانشگاه نرفتهاند.