به گزارش «وال استریت ژورنال» تصمیم اسرائیل برای حمله به نوار غزه که در دور نخست پس از ۷ اکتوبر، از حمایت گستردهی شهروندان این کشور برخوردار بود، حالا با کاهش محبوبیت چشمگیری روبهرو شدهاست.
نشریهی «وال استریت ژورنال» گزارش میدهد که تصمیم نتانیاهو برای ازسرگیری جنگ -که تاکنون حدود یک هزار کشته و زخمی در غزه بهجا گذاشته- با انتقادات گستردهای روبهرو شدهاست. «انجمن خانوادههای گروگانها» نیز روز گذشته گفت: «بزرگترین ترس خانوادهها، گروگانها و مردم اسرائیل به حقیقت پیوسته است.» این انجمن خواستار بازگشت اسرائیل به میز گفتوگو شد.
پیشاز این، یافتههای نظرسنجی موسسهی دموکراسی اسرائیل که در 19 حوت منتشر شد حاکی از آن بود که بسیاری از کسانیکه از توافق آتشبس برای آزادی گروگانهای باقیمانده پشتیبانی میکنند، همچنان خواستار «شکست کامل حماس» هستند؛ اما حاضرند این هدف را به تعویق بیندازند. گفته میشود این موضوع میتواند بر جنگ تاثیر بگذارد، زیرا در اسرائیل -که خدمت سربازی در آن اجباری است- بخشی از نیروهای نظامی آنرا «نیروهای ذخیره» تشکیل میدهند که پس از پایان یافتن خدمت اجباری، در زمان جنگ با انگیزهی داوطلبانه وارد جنگ میشوند. کاهش انگیزهی این نیروها ممکن است تلاش جنگی اسرائیل را تضعیف کند.
یافتههای نظرسنجی همچنان نشان میدهند که ۷۳ درصد اسرائیلیها از گفتوگو با حماس برای پایان دادن جنگ و خروج نیروهای این کشور در ازای آزادی گروگانها حمایت میکنند؛ حتی ۶۲ درصد از رایدهندگان حزب لیکود –که نتانیاهو رهبر آن است- نیز موافق آتشبس استند. گفته میشود این تغییر در رویکرد اسرائیلیها ناشی از شرایط گروگانهای آزاد شده در دو ماه گذشته میباشد که با جراحت و سوءتغذیه روبهرو بودند. همچنان اسرائیلیها نگران وضعیت گروگان باقیماندهی دیگر هستند، که از مجموع 59 تن، به گفتهی مقامهای اسرائیلی، احتمالاً 24 تن آنها زندهاند.
اسرائیل روز گذشته اعلام کرد که «فرماندهان نظامی میانرتبهی حماس، رهبران سیاسی و زیرساختهای نظامی آنرا هدف قرار دادهاست.» به گزارش نشریهی «وال استریت ژورنال»، تحلیلگران میگویند که این اقدامات ممکن است بخشی از راهبرد دیپلماتیک اسرائیل باشد. یوهانان پلزنر، رئیس موسسهی دموکراسی اسرائیل، گفت: «تا زمانیکه این حملات به صورت بمباران هوایی باشند، میتوان آنرا فنی برای وادار کردن حماس به گفتوگو نامید.»
اما پیشتر یک مقام نظامی اسراییلی، به خبرگزاری رویترز گفته بود که این عملیات «تا هر زمان که لازم باشد» ادامه خواهد داشت و فراتر از حملات هوایی، «احتمال بازگشت نیروهای زمینی به غزه را نیز در بر میگیرد.»