پس از ناکامی مذاکرات آتشبس، حملات تازهی اسرائیل به نوار غزه در چند ساعت گذشته، به گزارش دفتر رسانهای غزه، جان دستکم ۲۰۰ تن، از جمله افراد ملکی و کودکان، را گرفتهاست.
این حملات که از سوی ارتش اسرائیل و به دستور نخستوزیر و وزیر دفاع این کشور انجام شده، مناطق شمالی و جنوبی نوار غزه را مورد هدف قرار دادهاست. ارتش اسرائیل اعلام کرده که این عملیات به دلیل «امتناع حماس از پذیرش پیشنهادات ارایهشده در گفتوگوها» آغاز شدهاست.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، با متهم کردن حماس به عدم همکاری در «آزادی اسرا و رد پیشنهادات صلح»، دستور «اقدامات نظامی شدید» علیه این گروه را صادر کردهاست. دفتر نخستوزیری اسرائیل نیز در بیانیهای اعلام کرد که از این پس، حملات علیه حماس با «قدرت بیشتری» ادامه خواهند یافت. یک مقام نظامی اسراییلی، به خبرگزاری رویترز گفته است که این عملیات «تا هر زمان که لازم باشد» ادامه خواهد داشت و فراتر از حملات هوایی، «احتمال بازگشت نیروهای زمینی به غزه را نیز در بر میگیرد.»
در واکنش به این حملات، حماس، نتانیاهو و دولت او را مسئول این «حملات خاینانه در برابر افراد ملکی بیدفاع غزه» دانسته و اعلام کرده که این اقدامات، سرنوشت اسرای موجود در غزه را در «هالهای از ابهام» قرار داده است.
حماس در بیانیهای همچنین، نتانیاهو را به بر هم زدن عمدی توافق آتشبس متهم کرده و از میانجیگران خواسته تا اسراییل را پاسخگو کنند. این گروه همچنین از اتحادیهی عرب، سازمان همکاری اسلامی و شورای امنیت سازمان ملل درخواست کرده تا با صدور قطعنامهای، اسرائیل را مجبور به «توقف حملات و دست کشیدن از محاصرهی غزه» سازند.
به گزارش الجزیره، در اسرائیل، برخی تحلیلگران، اعضای جناح مخالف و حتی مقامات دولت نتانیاهو باور دارند که بازگشت به جنگ تمامعیار، بخشی از برنامهی «از پیش تعیینشده بوده است.» رییس جدید ستاد کل ارتش اسرائیل نیز اعلام کرده که سال ۲۰۲۵، «سال جنگ» خواهد بود و اهداف نظامی اسراییل در غزه هنوز «بهگونهی کامل محقق نشده است.»
این حملات در حالی رخ میدهند که گفتوگوهای آتشبس از هفتهها پیش به بنبست رسیده و حماس بارها نتانیاهو را به عدم تمایل به پایان دادن به درگیریها متهم کرده است. پس از پایان یافتن آتشبس 42 روزه، این بزرگترین حملهی اسرائیل به غزه میباشد. پیش از این، در پی پایان یافتن آتشبس، اسرائیل به ترتیب از ورود کمکهای بشردوستانه به غزه جلوگیری کرد و دسترسی شهروندان غزه را به برق نیز «قطع» کرد.
اسرائیل در مذاکرات پسین، خواهان ادامهی مرحلهی اول آتشبس بود که در پی آن همهی گروگانها باید آزاد میشدند؛ اما حماس بر آزادی گروگانها، خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه و توافق روی آتشبس دایمی، پافشاری داشت.