مرکز خبرنگاران افغانستان گفت که رادیوهای خصوصی بیگم و جوانان در کابل پس از ۴۰ روز بسته بودن، فعالیت خود را از سر گرفتند، اما دو خبرنگار این رسانهها همچنان در بازداشت طالبان به سر میبرند.
یک منبع آگاه به «مرکز خبرنگاران افغانستان» گفته که این دو رسانه با وجود دریافت اجازهی فعالیت از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ در ۴ حوت، به دلیل «فراهم نبودن شرایط لازم»، تا روز گذشته قادر به بازگشایی نبودند.
این دو رسانه در ۱۶ دلو سال روان از سوی استخبارات طالبان با هماهنگی وزارت اطلاعات و فرهنگ این گروه، بسته و دو تن از کارمندان این رسانهها نیز بازداشت شدند.
وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در آن زمان اعلام کرد که رادیو بیگم به دلیل «تخلفات متعدد»، از جمله «تولید محتوا برای یک تلویزیون مستقر در خارج از کشور و همچنین سوء استفاده از جواز کار»، بسته شده است. در جریان این اقدام، به گفتهی مرکز خبرنگاران افغانستان، دفتر رادیو جوانان که در همان ساختمان فعالیت میکرد نیز بسته شده و «کمپیوتر، هاردیسک و اسناد این رسانهها ضبط گردید.»
وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در ۴ حوت اعلام کرده بود که به این دو رسانه اجازهی فعالیت مجدد داده میشود، مشروط بر اینکه «مطابق اصول طالبان» عمل کنند و از «تخطی» از آن در آینده خودداری ورزند.
این مرکز ضمن استقبال از بازگشایی این دو رادیو، بسته بودن آنها را در طی این مدت، «غیرقانونی» عنوان کرده و بار دیگر خواستار آزادی «فوری و بیقیدوشرط» دو خبرنگار بازداشتشدهی آنها شدهاست.
در عین حال، مرکز خبرنگاران افغانستان در تازهترین گزارش خود از افزایش 24 درصدی نقض حقوق خبرنگاران در یک سال گذشته خبر دادهاست. در این گزارش آمدهاست که در این مدت، فعالیت 22 رسانه متوقف شدند و 50 خبرنگار نیز بازداشت گردیدند.
پیشتر از این، آنالنا بربوک، وزیر امور خارجهی آلمان نیز در یک نشست از بسته شدن رادیو بیگم ابراز نگرانی کرده بود. او در همین رابطه، جملهای از یک روزنامهنگاران زن در صحبت با نشریهی گاردین را تکرار کرد، که گفته بود: «میخواستم صدای زنان را بلند کنم؛ هرگز تصور نمیکردم که روزی صدای خودم خفه شود.»