در پی تشدید روند اخراج مهاجران افغانستان از کشورهای همسایه، کمیسیون طالبان برای رسیدگی به مشکلات مهاجران، از کشورهای همسایه خواست تا از اخراج «فوری و اجباری» مهاجران افغانستان خودداری کنند.
این کمیسیون گفت که روند بازگشت مهاجران بایددر هماهنگی با طالبان و بر بنیاد یک کارشیوهی مشترک انجام شود، تا از آسیبرسی و مشکلات جدی برای مهاجران جلوگیری گردد.
این کمیسیون طالبان همچنین از سازمان همکاری اسلامی، سازمان ملل متحد، اتحادیهی اروپا و سایر نهادهای بینالمللی خواست که به مشکلات مهاجران افغانستان «توجه ویژه» کرده و در تعامل با کشورهای میزبان، برای یک روند «سالم و منظم بازگشت مهاجران» اقدام کنند. طالبان تاکید کرد که حقوق مهاجران افغانستان نباید در نتیجهی تصمیمهای «عاجل و ناعالانهی» کشورهای همسایه پایمال شود.
مقامات طالبان همچنان تاکید کردند که این گروه متعهد به «حل مشکلات مهاجران بازگشتی» است و امکانات موجود را برای ایجاد شرایط بهتر زندگی برای آنان در داخل کشور فراهم خواهد کرد. این کمیسیون طالبان همچنان گفت که تلاشهای جدی برای فراهمسازی یک زندگی «امن و پایدار» برای همهی شهروندان افغانستان در وطنشان ادامه خواهد یافت.
این نشست در حالی برگزار میشود که پاکستان در اوج تنش با طالبان، مهلت اقامت دارندگان «افغان کارت» در این کشور را تا ۳۱ مارچ تعیین کرده و پس از آن، روند «اخراج اجباری» آنان را آغاز خواهد کرد. طالبان پیش از این نیز در ظاهر، از پاکستان و سایر کشورهای میزبان خواسته بود که روند اخراج مهاجران را به صورت تدریجی و هماهنگ با این گروه انجام دهند. چیزی که دست کم تا اینجا، اعتنایی به آن نشدهاست.