نارندرا مودی، نخستوزیر هند، در تازه ترین اظهارات خود، پاکستان را «کانون آشوب» نامید و از این کشور خواست تا «مسیر هراسافگنی» را رها کرده و به سوی صلح گام بردارد. وی تاکید کرد که هراسافگنی ریشهی عمیق در پاکستان دارد و نهتنها هند، بلکه کل جهان را تهدید میکند.
مودی که در پادکست «لِکس فریدمن»، پادکستر برجستهی امریکایی، سخن میگفت، با لحنی قاطع، پاکستان را «کانون آشوب» توصیف کرد و مدعی شد که «ردپای بسیاری از حملات هراسافگنی در جهان، به پاکستان میرسد.»
او با یادآوری مثال حملات ۱۱ سپتامبر و پناهگرفتن اسامه بن لادن در پاکستان، اظهار داشت: «جهان بهخوبی دریافته که ذهنیت هراسافگنی در این کشور ریشهای عمیق دارد.»
در بخش دیگری از این گفتوگو، مودی به ابتکارات دیپلماتیک خود طی سالها برای بهبود روابط دوجانبه و رسیدن به صلح اشاره کرد.
او از دعوت نواز شریف، نخستوزیر وقت پاکستان، به مراسم تحلیفاش در سال ۲۰۱۴ بهعنوان «کاری بیسابقه در دههها» یاد کرد.
همچنین سفر «غافلگیرکنندهی» او به لاهور در سال ۲۰۱۵ را تلاش دیگری برای گشایش باب دوستی و صلح با پاکستان یاد کرد.
با این حال وی «با تاسف» اظهار داشت، که بار ها برای صلح و دوستی با این کشور تلاش کردهاست، اما نتیجهای جز «دشمنی، خیانت و ناکامی» به همراه نداشتهاست.
مودی در این مصاحبه، به جدایی هند و پاکستان در سال ۱۹۴۷ بهعنوان نقطهی آغاز تنشها اشاره کرد و آن را «فصلی خونبار و دردناک» در تاریخ دو ملت خواند.
او تاکید کرد که هند با وجود پذیرش این جدایی، همواره خواستار همزیستی مسالمتآمیز بوده، اما پاکستان این رویکرد را نپذیرفته و «مسیر تقابل و جنگ نیابتی را انتخاب کردهاست.»
وی ضمن انتقاد از سیاستهای کنونی پاکستان، بر لزوم تغییر مسیر این کشور تاکید کرد و گفت: «ما همچنان امیدواریم که آنها راه صلح را برگزینند، اما این انتخاب به خودشان بستگی دارد.»
این بار اول نیست که این دو همسایه، همدیگر را به هراسافگنی متهم میکنند.
در واپسین مورد سخنگوی ارتش پاکستان در پی حملهی مسلحانه جداییطلبان بلوچ به قطار «جعفر اکسپرس» در بلوچستان ادعا کرده بود که هند از طریق طالبان افغانستان از هراسافگنی در بلوچستان حمایت کرده است.