یونیسف در خبرنامهای گفتهاست که تنها یکی از هر ده تن در غزه در حال حاضر به آب آشامیدنی سالم دسترسی دارند.
به گزارش یونسف، فیلیپ لازارینی، کمیشنر کل «ادارهی امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی –آنروا»، این وضعیت را «مشابه» با شرایط حاکم در اکتوبر 2023، زمان آغاز حملهی اسرائیل به غزه، میداند.
رزالیا بولن، یکی از مقامات یونیسف در غزه، گزارش داده که ۶۰۰ هزار تن که در نوامبر ۲۰۲۴ دوباره به آب آشامیدنی دسترسی پیدا کرده بودند، بار دیگر از این امکان «محروم» شدهاند. او گفته: «اتصال دوبارهی این منابع برای هزاران خانواده و کودک بسیار حیاتی است.»
سازمانهای وابسته به سازمان ملل تخمین میزنند که ۱.۸ میلیون تن – که بیش از نیمی از آنها کودک هستند – به کمکهای فوری در زمینههای آب و خدمات بهداشتی نیاز دارند.
در همین حال، لازارینی بر اهمیت ایجاد چارچوب سیاسی برای جلوگیری از تشدید بحران تاکید کردهاست. او گفتهاست که اگر ارادهی سیاسی وجود داشته باشد، کمکهای بشردوستانه میتوانند بدون مانع و وقفه ارایه شوند.
وی به تلاشهای دیپلماتیک جاری، از جمله پیشنهادات عربستان سعودی، اتحادیهی اروپا و اتحادیهی عرب برای اجرای «راهحل دو کشوری» که در آن فلسطین و اسراییل به عنوان دو دولت مستقل شناخته خواهند شد، اشاره کرد.
اسراییل روز یکشنبه، 19 حوت، برای افزایش فشار بر حماس پیرامون تمدید آتشبس و آزادی گروگانها، برق نوار غزه را قطع کرد؛ اقدامیکه باعث اختلال در عملیات حیاتی «شیرین کردن آب» شدهاست.
پیشتر از این در تاریخ 12 حوت، پس از ختم آتشبس 42 روزه، اسرائیل مانع ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه شده بود. این اقدام با واکنشهای گستردهای مواجه شد. حماس این تصمیم را «جنایت جنگی» خواند و عربستان سعودی، مصر و برخی دیگر از کشورها آن را محکوم کردند.