پاکستان در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد وضعیت افغانستان گفت که این کشور شواهدی دارد که نشان میدهد، طالبان افغانستان نهتنها به حملات «تیتیپی» در پاکستان اجازه داده، بلکه در اجرای آنها نیز «همدست» بودهاست.
منیر اکرم، نمایندهی دایمی پاکستان در سازمان ملل در این نشست گفت که «تیتیپی» با داشتن «پناهگاههای امن» در افغانستان، حملات متعددی را دربرابر این کشور انجام میدهد.
اکرم با اشاره به اینکه «تیتیپی» با داشتن حدود 6 هزار جنگجو، «بزرگترین سازمان هراسافگنی است که از خاک افغانستان عملیات انجام میدهد»، تاکید کرد که «بزرگترین تهدید» برای امنیت و ثبات منطقه نیز از سوی «بیش از ۲۰ گروه هراسافگن مستقر در افغانستان» ناشی میشود.
او در ادامه، «تحریک طالبان پاکستان» را یک سازمان «چتری» برای گروههای هراسافگن منطقه عنوان کرد که سایر گروهها را در زیر سایهی خود قرار دادهاست.
اکرم همچنین طالبان را، برخلاف ادعاهای این گروه، در مبارزه با تهدیدهای ناشی از گروههای هراسافگن «ناکام» خواند.
با اینحال، او تاکید کرد که طالبان برای تقویت همکاریهای اقتصادی دو کشور باید دست از «حمایت گروههای هراسافگن» بردارد.
بربنیاد گزارش شاخص جهانی هراسافگنی در سال 2025، پاکستان دومین کشور آسیبدیده از رهگذر هراسافگنی است. شمار حملات هراسافگنانه در سال 2023، 517 مورد بوده و در سال بعد از آن، با افزایش بیش از صددرصدی، به یک هزار و 99 مورد رسیدهاست. بربنیاد این گزارش، افزایش حملات هراسافگنانه همزمان با روی کار آمدن طالبان در کابل رخ داده است.