تِم بورچت، نمایندهی جمهوریخواه در مجلس نمایندگان ایالات متحده، بر لزوم تصویب «سریع» لایحهای تاکید کرد که به منظور جلوگیری از ارسال پول مالیاتدهندگان امریکایی به «طالبان» طراحی شده است.
او امروز شنبه (4 حوت) در پُستی در برگهی ایکساش اعلام کرد که قرار است روز سهشنبهی پیشِ رو در این باره یک نشست رسانهای برگزار کند. او افزود: «این لایحه باید هرچه سریعتر در هر دو مجلس قانونگذاری ایالات متحده تصویب شود و برای امضا به میز دانلد ترمپ ارسال گردد.»
بورچت از منتقدان سرسخت ارسال کمکهای مالی به طالبان است و همواره بر لزوم توقف این کمکها تاکید کرده است.
این لایحه نیز برای نخستینبار از سوی او با هدف منع استفاده از پول مالیاتدهندگان امریکایی برای حمایت از طالبان در دسمبر ۲۰۲۳ (جدی ۱۴۰۲) مطرح شد. این پیشنهاد ابتدا بهصورت لایحهای با عنوان «الزام به تدوین راهبرد برای مقابله با حمایت مالی یا مادی کشورهای خارجی از طالبان» ارائه شد.
هدف اصلی این لایحه جلوگیری از حمایت مالی یا مادی از طالبان از سوی جهان و اطمینان از عدم دسترسی این گروه به منابع مالی ایالات متحده بود. این لایحه در ۲۵ جون ۲۰۲۴ (۵ سرطان ۱۴۰۳) با اجماع کامل از کمیتهی روابط خارجی مجلس نمایندگان و سپس از کل این مجلس عبور کرد، اما در سنا به دلیل عدم اقدام چاک شومر، رهبر اکثریت وقت سنا، به رایگیری نرسید.
بورچت سپس نسخهی بهبودیافتهای از این ایده را با عنوان «لایحهی عدم پرداخت پول مالیاتدهندگان به هراسافگنان» در ۱۰ جنوری ۲۰۲۵ (۲۰ جدی ۱۴۰۳) دوباره معرفی کرد. این نسخهی جدید، بر بنیاد بیانیهی رسمی وبسایت بورچت، با هدف «تقویت نظارت» بر کمکهای نقدی به افغانستان و جلوگیری صریح از دسترسی طالبان به این منابع طراحی شده است.
در همینحال، او پیشتر در نامهای به دانلد ترمپ خواستار «توقف فوری» کمکهای مالی ایالات متحده به طالبان شده بود. او در این نامه نوشته بود: «ایالات متحدهی امریکا نباید دشمنان خود را در خارج از کشور تامین مالی کند. از شما درخواست میکنم اقداماتی انجام دهید تا به هزینههای بیهودهی کمکهای خارجی پایان دهید و از تلاشهای مجلس برای اولویت دادن به امریکاییها حمایت کنید.»
ایلان ماسک در همین مورد در ایکس نوشت: «آیا واقعاً ما پول مالیاتدهندگان امریکایی را به طالبان میفرستیم؟» و بورچت در پاسخ نوشت: «بله، میفرستیم. حملهی هراسافگنانهی بعدی با پول صددرصدی مالیاتدهندگان امریکایی تامین خواهد شد.»
حدود یکماه پیش، کمکهای مالی ایالات متحده به افغانستان به مدت سهماه به حالت تعلیق درآمدند، در پی تعلیق این کمکها، فعالیت دستِ کم دهها موسسهی بینالمللی کمکرسان در افغانستان نیز متوقف شده یا با «چالشهای جدی» برخوردهاست.