ضیا حقمل، رئیس آژانس باختر، خبرگزاری دولتی تحت کنترول طالبان، در نشست «هماهنگی با سخنگویان ادارات مرکزی» گفت که باید با رسانههای دولتی و خصوصی داخل کشور در راستای بازتاب «دستآورها و پیشرفتهای» این گروه همکاری صورت بگیرد.
در این نشست مهاجر فراهی، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان، «شریکسازی حقایق» را مسئولیت این سخنگویان دانست و از آنان خواست تا «دستآوردها و پیشرفتهای» ادارات شان را بهتر بازتاب دهند.
در این نشست همچنان صفیالله رائد، رئیس «مطبوعات و نظارت بر نشرات رسانهها»، گفت که طالبان از رسانهها «حمایت همهجانبه» میکند، اما این رسانهها به گفتهی او باید «معیاری» شوند.
مشخص نیست که منظور رائد از «معیاری شدن» رسانهها چه بوده است.
طالبان از زمان بازگشت به قدرت در افغانستان، محدودیتهای شدیدی بر رسانهها و خبرنگاران این کشور اعمال کرده، دیدهبان حقوق بشر اخیراً در گزارشی به نقل از خبرنگاران گفت که ادارهی «استخبارات» طالبان به رسانهها گفتهاست تا گزارشهایی منتشر کنند که «با سیاستهای طالبان در تضاد نباشد یا در مورد رفتارهای خشونتآمیز مقامات طالبان گزارش ندهند.»
افغانستان تحت حاکمیت طالبان در قعر جدول «شاخص آزادی بیان» در جهان قرار دارد. این کشور اکنون پس از اریتره و سوریه، سومین کشور بستهی جهان از این رهگذر است. سازمان گزارشگران بیمرز که همهساله این گزارش را نشر میکند میگوید که با تسلط طالبان بر افغانستان، آزادی رسانهها و امنیت خبرنگاران، بهویژه زنان در این کشور «به شدت» آسیب دیده است. رسانهها مجبور به نشر خبرهای تحت کنترل این گروه شدهاند و سرکوب خبرنگاران روزبهروز افزایش یافته است.