ریچارد گرنل، مسئول ماموریتهای ویژه در دولت ترمپ در واکنش به انتقاد استیو هرمن، خبرنگار ارشد صدای امریکا و نویسندهی کتاب «پشت پردهی کاخ سفید»، خواستار اخراج او شد.
گرنل مدعی شد که خبرنگاران رسانههایی مانند صدای امریکا که از بودجهی مالیهدهندگان امریکایی تامین مالی میشوند، نباید برخلاف سیاستهای رسمی دولت ایالات متحده فعالیت کنند.
او در ایکس خطاب به هرمن نوشت:
«شما یک خبرنگار با بودجهی مالیاتدهندگان نیستید؟ چرا علیه برنامههای اصلاحی ترمپ برای بودجهی ایالات متحده کار میکنید؟ شما انتخاب نشدید. این خیانت است. در حالی که مالیاتدهندگان امریکایی به شما حقوق میدهند، نمیتوانید برخلاف سیاستهای رسمی دولت ایالات متحده فعالیت کنید. شما باید فوراً اخراج شوید.»
این اظهارات پس از آن بیان شد که استیو هرمن در ایکس، نقلقولی از اسکای پریمن، رئیس سازمان «دموکراسی فوروارد» را بازنشر کرد که گفته بود:
«حذف آژانس توسعهی بینالمللی ایالات متحده باعث میشود که امریکاییها در داخل و خارج از کشور کمتر احساس امنیت کنند.»
ریچارد گرنل پیشتر نیز صدای امریکا و رادیو اروپای آزاد را رسانههای متعلق به جریان «چپ افراطی» خوانده و خواستار تعطیلی آنها شده بود. او استدلال کرده بود که این رسانهها، که از بودجهی مالیهدهندگان امریکایی تامین میشوند، به جای نمایندگی از سیاستهای دولت ایالات متحده، در حال ترویج دیدگاههای «جناحی و رادیکال» هستند.
ایلان ماسک، میلیاردر مشهور و رئیس ادارهی بهرهوری ایالات متحده، با حمایت از موضع گرنل، در پاسخ به این بحث نوشت:
«بله، آنها را تعطیل کنید. اروپا اکنون آزاد است (البته بهجز بروکراسی خفهکننده). سلام؟ دیگر هیچکس به این رسانهها گوش نمیدهد. این فقط یک عده چپ افراطی دیوانه هستند که با خودشان صحبت میکنند و همزمان سالانه یک میلیارد دالر از مالیات مردم امریکا را هدر میدهند.»
این اظهارات گرنل و حمایت ایلان ماسک، بحث دربارهی نقش رسانههای دولتی امریکا و وابستگی آنها به بودجهی عمومی را داغ کرده است. ترمپ در دور اول حضور خود در کاخ سفید نیز بارها تلاش کرد صدای امریکا را تحت کنترل بیشتری درآورد و محتوای آن را همسو با سیاستهای خود کند. اما این اقدامات با انتقادهایی دربارهی آزادی مطبوعات و استقلال رسانهها روبهرو شد.
حال باید دید آیا این فشارها به اصلاحات گسترده یا تعطیلی صدای امریکا و رسانههای مشابه منجر خواهد شد یا خیر.