شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز با تصویب قطعنامهای «بهطور یکپارچه» تصمیم به تمدید ۱۴ ماههی «ماموریت گروه نظارت بر تحریمهای طالبان و نهادهای مرتبط با آن» گرفت.
این گروه مسئول نظارت بر اجرای تحریمها علیه طالبان و افرادی است که تهدیدی برای صلح، ثبات و امنیت افغانستان به شمار میروند. در این قطعنامه از تیم نظارت خواسته شده است که اطلاعات مربوط به موارد نقض تحریمها، از جمله مسدود کردن داراییها، محدودیت سفر و انتقال جنگافزارها را گردآوری کند.
نمایندهی ایالات متحده در سازمان ملل در این باره گفت که این اقدام نشاندهندهی اهمیت مستمر رژیم تحریمهای ۱۹۸۸ در حمایت از صلح و ثبات در افغانستان است. او افزود که گزارشهای تیم نظارت در ارزیابی اقدامات طالبان و شرایط مربوط به کمکهای بشردوستانه، بهویژه در زمینهی محدودیتهای فزاینده بر حقوق زنان و دختران، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
نمایندهی چین در شورای امنیت نیز با پذیرش تصویب این قطعنامه، تاکید کرد که رژیم تحریمهای ۱۹۸۸ باید برای پیکار با هراسافگنی استفاده شود و نه بهعنوان ابزاری برای رسیدگی به مسائل حقوق بشر. او همچنین خواستار اصلاحات بهموقع در رژیم تحریمها و بازگشت داراییهای مسدود شدهی افغانستان شد. نمایندهی روسیه در شورای امنیت نیز به نگرانیها در مورد تمرکز بیش از حد بر مسائل حقوق بشر اشاره کرد و خواستار تمرکز بر اهداف اصلی تحریمها یعنی پیکار با هراسافگنی شد.
رژیم تحریمهای ۱۹۸۸ سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۱ برای مقابله با تهدیدهای ناشی از طالبان و القاعده و جلوگیری از گسترش هراسافگنی در افغانستان و سایر مناطق تصویب شد. این رژیم شامل تحریمهایی نظیر مسدود کردن داراییها، محدودیت سفر و ممانعت از تامین جنگافزار و تجهیزات برای گروههای هراسافگن است.
با تمدید این ماموریت، این گروه قادر خواهد بود به کار خود برای نظارت بر اجرای تحریمها و گزارش در مورد اقدامهای طالبان و گروههای هراسافگن مرتبط با طالبان ادامه دهد.