«جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان» در بیانیهای با اشاره به محدودیتهای وضعشده بر زنان از سوی طالبان میگوید که این کشور با چالشهای «بزرگ» در راه محو خشونت علیه زنان مواجه است.
این زنان معترض تقویت آگاهی و آموزش عمومی، پشتیبانیهای حقوقی، ایجاد مرکزهای حمایت و مشاوره، توانمندسازی اقتصادی زنان، سهمگیری چهرههای مذهبی و فرهنگی، تقویت نقش جامعهی مدنی و پشتیبانی جهانی را از راهکارهای «مؤثر» برای محو خشونت علیه زنان در شرایط کنونی یاد کردهاند.
این زنان معترض در ادامه تاکید کردهاند که جامعهی امنتر و برابرتر از طریق ایجاد محیط «آگاهانه، حمایتگرانه و عادلانه» تشکیل میشود.
این درحالیست که طالبان با بهکار بستن سیاستهای سختگیرانه در برابر زنان و دختران افغانستان متهم به نقض گستردهی حقوق زنان و «آپارتاید جنسیتی» شدهاست.
روز گذشته در یک اقدام «مهم جهانی» علیه نقض حقوق زنان در افغانستان، پروندهی طالبان به دادگاه لاهه ارجاع شد. کریم خان، دادستان دیوان کیفری جهانی در بیانیهای دریافت این پرونده را تایید کرده و افزوده که تحقیقات این دیوان در بارهی نقض «نظاممند» حقوق زنان و دختران در افغانستان از پیش جریان داشته و نتایج آن به زودی اعلام خواهند شد.