کریم خان، دادستان دیوان کیفری جهانی با استقبال از ارجاع پروندهی نقض حقوق زنان و دختران افغانستان «پلتفرمی امن» برای دریافت اطلاعات از جرایم در افغانستان معرفی کردهاست.
وی در بیانیهای اعلام کرده است که افراد یا نهادهایی که مایل به ارائه اطلاعات درباره «جرایم ادعایی» در افغانستان یا سایر موارد مرتبط تحت صلاحیت دیوان هستند، میتوانند از پلتفرم امن «اوتیپی-لینک» این دیوان برای این منظور استفاده کنند.
این پلتفرم برای ارسال اطلاعات به دفتر دادستان دیوان کیفری جهانی به کار میرود و به گفتهی این دیوان میتواند به صورت ناشناس یا همراه با نام انجام شود.
دیروز، شش کشور عضو اساسنامهی رُم شامل شیلی، کاستاریکا، اسپانیا، فرانسه، لوکزامبورگ و مکسیکو، پروندهی نقض حقوق زنان و دختران افغانستان را به دیوان کیفری جهانی ارجاع دادند. این کشورها در توضیح اقدام خود، نگرانی عمیق شان از «وخامت شدید» وضعیت حقوق بشر در افغانستان، بهویژه برای زنان و دختران، را مطرح کرده و از دیوان خواستهاند تا «جنایات» صورت گرفته علیه زنان و دختران پس از تسلط طالبان در سال ۲۰۲۱ را در تحقیقات جاری خود دربارهی وضعیت افغانستان بررسی کند.
طبق اساسنامهی رُم، دفتر دادستان دیوان کیفری جهانی مجاز است اطلاعات مربوط به «جرایم ادعایی» در حوزهی صلاحیت دیوان کیفری جهانی، از جمله جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت، نسلکشی و تجاوز را که از هر منبعی ارائه میشود، بررسی و تحلیل کند.